Herlev tager afstand fra fyrværkeri-skandale i Herning

Thomas Damm 

De skyldige Herlev-fans kan imødese lang karantæne fra holdets kampe

ISHOCKEY På klubbens hjemmeside tager Herlev Eagles lørdag afstand fra de begivenheder, der førte til, at ishockeykampen fredag aften i Herning mellem Blue Fox og Herlev måtte afbrydes i mere end en halv time, og 3600 tilskuere blev evakueret. Det var antændelse af fyrværkeri blandt Herlevs tilskuere, der fik brandmyndighederne til at afbryde kampen, fordi man frygtede, at røgen kunne være giftig.

- Opbakningen fra vores supportere er uvurderlig, og vi håber, at I vil støtte holdet i de kommende ude- og hjemmekampe. Pyroteknik/kanonslag og andet fyrværkeri hører dog ikke hjemme i en skøjtehal, og vi tager på det kraftigste afstand fra at det bliver antændt før/under og efter vores kampe. Vi i Herlev Eagles ønsker ikke at være berygtet som holdet, hvis fans ikke kan opføre sig ordentligt, skriver klubben i et opslag, der ikke er underskrevet af nogen.

Et års karantæne
I opslaget konstateres det, at der vil blive uddelt en karantæne på et år til alle Herlevs kampe, når de ansvarlige bliver fundet.

- Ved gentagelse risikerer vi at skulle spille for tomme tribuner og modtage andre økonomiske sanktioner. Dette vil naturligvis skade klubben og vores chancer for avancement i årets turnering. Desværre er klubben allerede blevet pålagt ekstra økonomiske omkostninger, da vi søndag (hvor Herning spiller i Herlev, red.) skal opgradere på de sikkerhedenforanstaltninger, vi allerede har taget. Derudover har klubben, af Danmarks Ishockey Union fået påbud mod udefans til tirsdagens kamp i Herning, skrives der videre.

Endelig håber der på flot opbakning i de kommende kampe.

Herlev vandt ganske overraskende den første kamp med 2-1.