Lars Krarup genvalgt til bestyrelsespost i KL

KL har valgt sin nye bestyrelse på et topmøde i Aalborg

POLITIK På et topmøde i Aalborg er den nye bestyrelse for kommunernes organisation valgt. Det skriver KL i en pressemeddelelse.

Den endelige konstituering af formandsposten i KL ventes senere torsdag. Men det forventes, at Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) bliver formand, mens den tidligere formand, Martin Damm (V), bliver næstformand.

Lars Krarup blev genvalgt til bestyrelsen, og på sin twitterkonto udtrykker Herning-borgmesterne stor tilfredshed: »Tak for opbakningen fra Venstres gruppe til mig og endnu fire år i KL«, lyder det fra Lars Krarup

S-spænding
Det var tilsyneladende lidt sværere for en af de socialdemokratiske kandidater at få opbakning i gruppen. Det trak særligt ud for de østlige socialdemokrater, hvor der blev foretaget en udskiftning. Her måtte der en afstemning til mellem Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov, og Roskildes borgmester, Joy Mogensen. Og det blev den populære Joy Mogensen, der trak det længste strå.

Mogensen fik 14.961 personlige stemmer ved kommunalvalget i efteråret.

Socialdemokraterne fra Vestdanmark havde klaret ærterne på forhånd og givet genvalg til Jacob Bundsgaard fra Aarhus og Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg.

To nye ansigter blev det også til, da Birgit S. Hansen fra Frederikshavn tog den tredje plads, og Jacob Bjerregaard fra Fredericia tog den fjerde.

Frank Jensen, overborgmester i København, og Thomas Gyldal Petersen, Herlev, holdt fast i deres pladser uden de store problemer.

Socialdemokraterne i KL har også vinket farvel til Odenses forhenværende borgmester Anker Boye. Hans afløser i Odense, Peter Rahbek Juel, var dog ikke i spil til en af bestyrelsesposterne.

Radikale Venstre var igennem en længere afstemningsproces, indtil en kandidat fik over 50 procents opbakning. Det endte dog med status quo, idet Rebilds borgmester, Leon Sebbelin, beholdt sin bestyrelsespost.

Med pladsen i bestyrelsen følger der dog en udtalelse fra det radikale kommunale bagland. På gruppemødet i Aalborg vedtog de nemlig, at KL’s lockoutvarsel er et ”for voldsomt tiltag” på nuværende tidspunkt. Onsdag stemte Leon Sebbelin ellers for lockoutvarslet, da KL’s bestyrelse drøftede det i Aalborg.

De 17 bestyrelsesmedlemmer er:
Socialdemokratiet

Borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus

Overborgmester Frank Jensen, København

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg

Borgmester Thomas Gyldal-Petersen, Herlev

Borgmester Joy Mogensen, Roskilde

Borgmester Jacob Bjerregaard, Fredericia

Borgmester Birgit Stenbak Hansen, Frederikshavn

Venstre

Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Borgmester Lars Krarup, Herning

Borgmester Jørn Pedersen, Kolding

Borgmester Jens Ive, Rudersdal

Borgmester Erik Flyvholm, Lemvig

Dansk Folkeparti

Rådmand Jette Skive, Aarhus

Konservative

Borgmester Michael Ziegler, Høje-Taastrup

Enhedslisten

Byrådsmedlem Per Clausen, Aalborg

SF

Borgmester Tonni Hansen, Langeland

Radikale

Borgmester Leon Sebbelin, Rebild

/ritzau/