Blue Fox tabte røgfyldt slutspilsdrama

Ole Bitsch 

Røggranat afbrød Hernings kvartfinale mod Herlev, der sejrede 2-1

ISHOCKEY Der var dramatik på og uden for isen, da Herning Blue Fox fredag aften tog hul på slutspillet.

I Kvik Hockey Arena tabte »blårævene« overraskende med 1-2 i den første kvartfinale mod Herlev. Men det var en hændelse på tilskuerpladserne, der tiltrak sig det meste af opmærksomheden i og udenfor arenaen.

Kort før kampstart smed en gruppe medrejsende Herlev-fans tilsyneladende en røggranat i udebaneafsnittet. Men det, der formentlig var ment som en festlig intro til matchen, endte i kaos og forvirring.

En tyk grå røg fyldte hallen i første periode, hvor det i faser var svært at se hele isen. Det var dog først i anden periode, at røgen forårsagede de største problemer. Her troppede brandvæsenet med røgdykkere, der fik selskab af politiet og ambulancefolk uden for Kvik Hockey Arena.

Frygten for giftig røg - såkaldt hexit-røg fra granaten - betød, at samtlige af de 3613 fremmødte tilskuere, frivillige, klubansatte og pressefolk blev evakueret fra hallen. Samtidig blev Blue Fox’ og Herlevs spillere og trænere sendt i omklædningsrummene.

Efter 40 minutters pause og uvished i vinterkulden blev giftrøg-frygten afblæst. Dermed kunne kampen genoptages.

Anden periode endte med klar Herning-dominans, men uden scoringer. Til gengæld faldt der to mål i de første 20 minutter.

Herning-backen Patrick Madsen serverede Herlevs føring efter kun to minutter, da han ukoncentreret og naivt smækkede en tværpasning ind for eget mål. Det udnyttede Thomas Søndergaard til at bringe forstadskøbenhavnerne foran.

Blue Fox udlignede efter 10 minutter. Daniel Nielsen skubbede pucken i nettet efter indøvet forarbejde fra Christian Silfver og Toni Kallela. Men det var den eneste offensive skarphed, hjemmeholdet fremviste fredag aften.

Der var blot spillet ét minut af tredje periode, da Herlev igen kom i front. Og atter var det sløset forsvarsspil, der hjalp udeholdet. En fri Erik Johansson passerede let Ari Ahonen i Blue-Fox-målet.

Dernæst fulgte 19 minutters intens pres fra Herning-mandskabet - med enkelte kontraafstikkere til gæsterne. Og chancer var der nok af til de herningensiske grundspilsvindere, der havde dobbelt så mange afslutninger som Herlev. Gæsterne havde desuden hele 19 udvisninger. Men trods en desperat slutfase, og flere pucke, der dansede på målstregen, endte den første kvartfinale i skuffelse for Herning Blue Fox.

Den anden kvartfinale spilles søndag aften i Herlev.