Rasmus Bjerg begejstrer anmeldere i ny John Mogensen-film

Anmelderne kvitterer med fire og fem stjerner for den nye film »Så længe jeg lever« om sangeren John Mogensen

KULTUR Anmelderne tager godt imod instruktør Ole Bornedals nye film »Så længe jeg lever« om den danske sanger John Mogensen, der i 1970’erne huserede på de danske hitlister med sange som »Der er noget galt i Danmark«.

Særligt hovedrolleindehaveren Rasmus Bjerg får med sin portrættering af Mogensen, der døde som blot 48-årig i 1977, anmelderne op at ringe.

Ekstra Bladet noterer sig, at Rasmus Bjerg leverer sit livs bedste præstation, som, hvis ikke meget går galt, gerne skal resultere i et par filmpriser.

- Der skal vist ske noget helt epokegørende, hvis ikke Bjerg løber med et par statuetter, når det danske filmår 2018 engang skal gøres op, skriver Ekstra Bladet og kvitterer med fire stjerner.

Jyllands-Posten er en smule mere begejstret for »Så længe jeg lever«, som honoreres med fem stjerner. Her nævnes ligeledes, at Rasmus Bjerg kan »glæde sig til næste års prisoverrækkelser efter denne præstation«.

Også Politiken begejstres af portrætteringen af John Mogensen.

- Med en strålende Rasmus Bjerg til at give skikkelsen et ordentligt læs kød og blod får Bornedal skabt en John Mogensen, der lever, ånder, hærger og helt regulært interesserer, skriver Politiken og giver fire hjerter.

John Mogensen havde både succes som en del af kvartetten Four Jacks og som solist. Han havde dog et alkoholproblem, der endte med at tage livet af ham. Men filmen er mere end det, mener Jyllands-Postens anmelder.

- Historien om John Mogensen er en forfaldshistorie, men det er også i hænderne på Bornedal blevet en kærlighedsfilm og en elegant komedie, skriver mediet.

Berlingske mener, at filmen er Ole Bornedals hidtil bedste og giver fire stjerner. Rasmus Bjergs præstation er ifølge anmelderen intet mindre end »sublim«.

- Han er simpelthen den tykmavede sanger, sangskriver, ægtemand, far og alkoholiker, skriver avisen, som mener, at Bjerg »fortjener alle de priser, han kan få«.

- Med gusten hud, med blikket, der indimellem ligner en skræmt hests, den udspilede vom, savl i det vilde skæg, og med en stemme, der er ligeså god som Mogensens. Mindst, lyder de rosende ord.

Information betegner filmen som »gribende, fordi den tager sin hovedpersons lyse og mørke sider lige alvorligt«.

Ifølge anmelderen er Bornedal »ikke ked af at smøre tykt på«, men det fungerer ikke desto mindre, og igen bliver Rasmus Bjerg fremhævet.

- Han er fuldstændig perfekt castet og bærer en stor del af æren for, at filmen er gribende.

»Så længe jeg lever« har premiere torsdag.

/ritzau/