Fjernvarmen vil også forsvinde i dag: Eniig jagter et femte læk

Kim Stoltenberg Hansen 

Fjernvarmen er tilbage i midtbyen efter tirsdagens nedbrud. Der er dog stadig mindst en lækage, så fjernvarmen kan forsvinde i korte perioder i dag

HERNING I går sprang et fjernvarmerør læk på Golfvej, og det gav kolde radiatorer og isnende brusebade flere steder i midtbyen. Reparatører fik bugt med problemet sent i aftes, og nu er fjernvarmen tilbage.

Problemet er dog ikke helt løst endnu. Eniig sendte besked ud til mange Herning-borgere for at fortælle om problemet og for at få lokaliseret nedbruddet. Og det gav pote, fortæller Eniigs varmechef Erling Klemmensen.

- Vi fik meldinger om hele fire lækager. Vi er meget glade for, at så mange folk hjalp med at undersøge, og det sørgede for, at vi kunne lokalisere problemerne, siger varmechefen.

Jagter den femte lækage
Han oplyser, at det sker flere gange om året, at et fjernvarmerør springer læk.

- Men det er altså yderst sjældent, at den er gal flere steder på en gang, siger han og uddyber, at der faktisk fortsat er mindst et læk et eller andet sted i Herning og omegn.

- Vi kan se, at vi fortsat mister vand. Ikke i nogen faretruende grad, men trods alt kan vi se, at der fortsat er noget galt et eller andet sted. Derfor må folk fortsat gerne tjekke og kontakte os, hvis de opdager noget, der kan hjælpe os, siger varmechefen, der også beder folk, der har en tom industribygning om at tjekke her.

- Vi frygter lidt, at det kan være en tom industribygning, hvor kulden har forårsaget en læk, og der så står og fosser vand ud et sted, hvor ingen ser det, siger Erling Klemmensen.

Fjernvarmen forsvinder kortvarigt i dag
Han oplyser, at man på flere måder forsøger at lokalisere lækagen. Blandt andet er man ude med specielle varmekameraer.

- På en kold dag uden sol vil det være rigtig tydeligt via disse kameraer, hvis der fosser varmt vand ud i undergrunden, forklarer han.

Han fortæller også, at man benytter sig af den gode gamle udelukkelsesmetode.

- Vi lukker for fjernvarmen i mindre områder i kort tid af gangen, hvorefter vi tjekker, om lukningen betyder, at vi kan se en ændring i tallene, så vi på den måde kan opspore lækagen, forklarer Erling Klemmensen.

Disse kortvarige lukninger betyder, at herningensere i dag godt kan komme ud for, at man pludselig mangler varme i radiatorer og brusere i en halv times tid - men at fjernvarmen vender tilbage, når Eniig atter åbner for sluserne efter at have udelukket området.