3500 gymnaster viser deres værd i kongrescentret i weekenden

Frivillige har lagt 750 timer i hjælp og planlægning til årets forårsopvisning

HERNING I weekenden er det tid for DGI Midtjyllands store forårsopvisning, som traditionen tro finder sted i MCH Herning Kongrescenter. Hen over lørdag og søndag vil omkring 3500 gymnaster vise deres værd, og der vil være både lokalforeningshold, gæstende efterskoler og DGI-landsdelshold på gulvet.

Det kræver et stort setup, og i en pressemeddelelse sætter DGI Midtjyllands gymnastikudvalg tal på, hvor meget frivillig energi der lægges i så stort et arrangement. Det anslås, at frivillige og hjælpere har brugt 750 timer på at planlægge alt fra stævneprogram og speak til billetsalg, redskabsslæbere og førstehjælp.

10.000 timers træning
Det helt store timeforbrug skal dog findes på de 80 deltagende hold, som i alt har 350 instruktører. Det anslås, at de hver har brugt 30 timer i træningslokalet siden sæsonstart, hvilket giver et samlet timetal på 10.500. Dertil kommer de mange timers forberedelser derhjemme, hvilket bringer timetallet op på 11250.

Som et eksperiment har DGI Midtjylland forsøgt at omsætte de mange timer til et kontant beløb, og selv ved en lavt sat værdi som 100 kroner per time løber det op i en pæn sum på 1.125.000 kroner.

DGI understreger dog, at beregningerne udelukkende er en hyldest til frivilligheden.

»Det koster en forårsopvisning. Det er ikke en pris, der ønskes afregnet økonomisk, men gerne indløst i applaus som hyldest til de mange, der yder stort«, som det hedder i pressemeddelelsen.