FC Midtjylland vandt i Silkeborg

Kenneth Kristiansen 

Kian Hansen og Mikkel Duelund scorede FC Midtjyllands mål i 2-1-sejren, der igen sender FCM op på siden af Brøndby i toppen af Superligaen

FODBOLD Med en udesejr på 2-1 i lokalopgøret mod Silkeborg IF er FC Midtjylland igen á-point med Brøndby i toppen af Superligaen.

Dermed kom FCM hurtigt ovenpå igen efter nederlaget til netop Brøndby i torsdags på MCH Arena.

Kunstgræsbanen på Silkeborgs nye stadion, Jysk Park, så ud til at bekomme FCM-spillerne vel i vinterkulden. I en pågående begyndelse på kampen havde FCM flere store chancer, før der kom bevægelse på måltavlen. Mikkel Duelund testede Silkeborg-keeper Peter Friis Jensen allerede i det fjerde minut, og Gustav Wikheim var lige ved at slippe alene igennem kort efter.

Mikkel Duelund traf ydersiden af stolpen efter 10 minutter, men målet til 1-0 kom dog først midt i halvlegen, da midterforsvareren Kian Hansen var på pletten foran mål og prikkede bolden ind efter et hjørnespark fra venstre side fra anfører Jakob Poulsen.

Endnu et hjørnespark, denne gang fra højre, førte til FCM’s anden scoring. Jakob Poulsen sendte bolden ind midt i feltet, hvorfra Mikkel Duelund styrede den ind til 2-0. Flot indøvet detalje fra træningsbanen, der gav pote for FCM og den 20-årige 100 kamps-jubilar, Mikkel Duelund.

Silkeborg kom tilbage
Kort inde i anden halvleg svarede Silkeborg igen. Davit Skhirtladze modtog en lang omstillingsbold og spillede smart Vladimir Rodic fri i højre side af feltet. FCM-målmand Jesper Hansen blev overlistet, og dermed Silkeborg-reducering til 1-2.

Målet indledte en stærk periode af hjemmeholdet, og det var tæt på udligning, da Valance Nambishi rundede Mads Døhr Thychosen tæt på baglinjen. Erik Sviatchenko fik dog clearet bolden i sidste øjeblik.

Silkeborg var dominerende kampen ud i jagten på en udligning, og det var ikke en stensikker FCM-sejr, der kom i hus. Men dog en sejr.

I overtiden skulle indskiftede Artem Dovbyk have cementeret sejren for FCM, men han formåede at misbruge to kæmpechancer.

FC Midtjyllands næste kamp er også på kunstgræs. Det er i Farum på søndag mod FC Nordsjælland.