FCM solgte sig dyrt mod storhold

Jørn Just Kristensen 

»Hunulvene« tabte med fem mål på udebane mod årets Champions League-favoritter

HåNDBOLD Forventningerne var meget små, da FC Midtjyllands kvinder søndag løb på banen mod Champions League-vinderne fra 2016, CSM Bukarest.

Men de decimerede »hunulve« bed fra sig mod det rumænske storhold og tabte med de hæderlige cifre 24-29 efter 12-13 ved halvtid.

Til sammenligning tabte de danske mestre fra Nykøbing Falster 26-39 samme sted tidligere på sæsonen.

Ny slem skade op til kampen
Flere håndboldeksperter har i år peget på CSM Bukarest som favoritter til vinde Champions League-trofæet, men det var FCM, der begyndte bedst foran knap 5000 tilskuere i Sala Polivalenta. Midtjyderne førte 4-2 og 7-3, inden storholdet slog tilbage, da FCM begyndte at give små hvil til start-syveren.

Det smalle FCM-hold blev op til kampen yderligere svækket. Norske Tonje Løseth vred rundt på foden under den afsluttende træning lørdag og misser formentlig resten af sæsonen.

I forvejen er FCM uden skadede Anne Mette Pedersen og de tre gravide profiler Trine Troelsen, Linn Blohm og Sabine Pedersen.

Men FCM-kvinderne kæmpede hele vejen i Bukarest. Også selv om »hunulvene« fik en skidt start på anden halvleg, hvor værterne rykkede til 15-12.

Angrebsspillet flød fint, og midtvejs i halvlegen var FCM stadig med i opgøret ved 20-19.

Men det stjernespækkede storhold, der trænes af Helle Thomsen, har mere kvalitet og frem for alt meget mere bredde, og det blev tydeligt i det sidste kvarter. Champions League-favoritterne trak fra og kørte sejren hjem i sikker stil til 29-24.

Topscorer for FCM blev Veronica Kristiansen med seks mål.

Verdensstjernen Cristina Neagu og den norske landsholdsspiller Amanda Kurtovic blev topscorere for CSM Bukarest med seks mål hver.

Alt i egne hænder
Trods nederlaget har FCM stadig alt i egne hænder før sidste spillerunde i Champions League-gruppespillet.

Midtjyderne får på lørdag besøg af Nykøbing Falster i Ikast, og hvis FCM vinder det opgør, tager »hunulvene« den fjerde og sidste plads i kvartfinalerne af dette års Champions League.