Ingen priser til Duelund, Sisto, Poulsen eller Harder

Ole Bitsch 

FCM og lokale Pernille Harder var repræsenteret blandt de nominerede under Dansk Fodbold Award i Herning

FODBOLD FC Midtjylland-profilerne Mikkel Duelund og Jakob Poulsen, den tidligere FCM-kreatør Pione Sisto og kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder fra Tulstrup, udgjorde lokalområdets repræsentanter under Dansk Fodbold Award 2018, der fredag aften havde MCH Herning Kongrescenter som base.

Men ingen af de fire snuppede priser under showet, der var en del af Dansk Boldspil Unions årlige repræsentantsskabsmøde.

Pione Sisto, der nu slår sine folder hos spanske Celta Vigo, var nomineret i kategorien årets mandlige spiller - en pris som Tottenham-spilleren og landsholdsstjernen Christian Eriksen tog sig af for fjerde gang.

FCM-anfører Jakob Poulsen var i kraft af sin fremragende sæson hos »ulvene« nomineret til prisen som årets Alka Superliga-spiller. Men heller ikke midtbaneveteranen fik fingrene i titlen. Den gik i stedet til den nu forhenværende FC Nordsjælland-angriber, Emiliano Marcondes, der er på kontrakt hos FCM’s engelske søsterklub Brentford.

Mikkel Duelund, som i denne sæson har imponeret stort hos topholdet FC Midtjylland, var fremhævet i feltet til hæderen som årets mandlige talent. Her gik prisen dog til FC Nordsjællands kaptajn, Mathias Jensen.

Lokale Pernille Harder, som scorer kasser for tyske Wolfsburg, var nomineret til titlen som årets kvindelige spiller. Den anerkendelse tilfaldt Manchester City-angriberen og landsholdskollegaen Nadia Nadim.

Bordingenseren Karen Holmgaard, som optræder hos 3F-klubben Vejle Boldklub, var nomineret til prisen som årets kvindelige talent. Men også her endte nomineringen uden en lokal titel til følge.

Den nu afdøde danske landsholdsfrontløber Henning Jensen blev i Herning optaget som det seneste medlem af Fodboldens Hall of Fame.

Prismodtagerne ved Dansk Fodbold Award 2018 i Herning:

Årets mandlige spiller: Christian Eriksen

Årets Alka Superligaspiller: Emiliano Marcondes

Årets mandlige talent: Mathias Jensen

Årets træner: Kasper Hjulmand

Årets kvindelige spiller: Nadia Nadim

Årets 3F Ligaspiller: Stine Larsen

Årets kvindelige talent: Signe Bruun

Årets dommer: Michael Tykgaard

Årets mål: Simon Tibbling

En del af noget større-prisen: Projekt »Fodbold Fitness ABC, After Breast Cancer«

Årets fodboldklub: Kildemosens Boldklub