FCM tabte guldbraget og førstepladsen

Ole Bitsch 

Brøndby vandt fortjent topduellen på MCH Arena

FODBOLD FC Midtjylland sidder ikke længere på førstepladsen i Alka Superligaen.

Torsdag aften tabte »ulvene« 0-1 til de nærmeste guldrivaler fra Brøndby. Mandskabet fra den københavnske vestegn overtager dermed førerpositionen i tabellen på en bedre målscore end FCM. Og dømt ud fra topduellen på MCH Arena er det fortjent.

Brøndby dominerede tungt i både spil, chancer og initiativ foran 10.862 tilskuere, der satte sæsonrekord på en dybfrossen, men festklædt arena. Men for FC Midtjylland blev torsdagens mesterskabsforspil ingen festivitas.

FCM-træner Jess Thorup havde foretrukket den unge finne Kaan Kairinen i stedet for en klassisk angriber, men håbet om at stække Brøndbys stærke centrale midtbane blev aldrig realiseret. De mange tabte dueller var en af årsagerne til nederlaget.

En anden var hjemmeholdets manglende evne til at sætte spillet og skabe de helt store chancer. Ungarske Zsolt Korscmár nettede efter blot 44 sekunder via et hjørnespark, men målet blev annulleret for frispark til Brøndby.

I første halvleg følte FCM’erne sig også snydt for et straffespark begået mod Mads Døhr Thychosen, men det var Brøndby, som scorede kampens eneste træffer efter 21 minutter.

Zsolt Korcsmár tabte en løbeduel mod Hany Mukhtar, og så gik det stærkt. I feltet kunne en fremadstormende Kasper Fisker uhindret score sejrsmålet.

Heller ikke efter pausen var billedet ændret. Brøndby styrede fortsat begivenhederne - blandt andet med i alt 17 hjørnespark - og FCM producerede kun enkelte muligheder, den største efter en soloaktion fra Mads Thychosen.

Værterne gav debut til klubbens nye ukrainske angriber, Artem Dovbyk, men hverken han eller holdkammeraterne formåede at fremtvinge den nødvendige udligning. En hektisk og desperat satsning i slutfasen endte i ingenting. Bortset fra et tungt slag i den direkte guldduel mod Brøndby.