Ny lægeklinik i Herning

Ung læge åbner lægeklinik med plads til to læger i Herning

HERNING Efter flere annonce-runder er det nu lykkedes Region Midtjylland at sikre praktiserende lægehjælp til mindst 3.200 ekstra patienter i Herning. Praktiserende læge Thilde Sangild Villemann har netop købt retten til at åbne en lægepraksis med plads til to læger i Herning af Region Midtjylland. Hun regner med at åbne klinikken inden for de næste op til seks måneder. Den præcise dato - og adresse - er endnu ikke på plads

- Jeg er glad for, at vi nu kan sikre flere borgere egen læge i Herning. Det har været en udfordring tidligere, hvor Falck har drevet lægeklinik for os i Sunds. Den klinik er også overtaget af faste læger, og med yderligere to praktiserende læger i Herning ser de aktuelle udfordringer ud til at være løst, siger formand for Nære Sundhedstilbud Annette Roed (S) i en pressemeddelelse.

Når den nye klinik åbner, får Herning plads til 37 praktiserende læger mod 35 nu.

Læger nok til tilflytterne
Gennem de seneste år har tilflytningen til Herning været så stor, at ingen af de eksisterende lægepraksis i Herning har kunnet rumme alle de nye patienter.

De mange ekstra patienter har betydet, at flere lægeklinikker midlertidigt har haft åben for flere patienter, end de skal ifølge aftalen med regionen.

Thilde Sangild Villemann starter sin lægepraksis uden en eneste patient. Det er usædvanligt, for normalt overtager en læge klinik og patienter fra en læge, der går på pension eller af andre årsager ønsker at stoppe. Thilde Sangild Villemann starter en ny lægeklinik helt fra bunden. Det sker i nye lokaler og med en overbevisning om, at klinikken inden for en kort årrække vil have patienter nok til to læger og det personale, som Thilde Sangild Villemann er i gang med at ansætte.

- Jeg glæder mig til at yde lægehjælp til Hernings borgere. Som ung læge får jeg en unik mulighed for at følge mine patienter i mange år, bruge min opdaterede viden fra min speciallægeuddannelse, og forme min egen praksis helt fra bunden, siger Thilde Sangild Villemann.