FCM storsejrede i hovedstaden

Jørn Just Kristensen 

»Hunulvene« knuste Ajax og rykkede op på andenpladsen i HTH Go Ligaen

HåNDBOLD Det kan godt være, at FC Midtjyllands kvinder er svækket af tre gravide profiler og har haft det svært siden årsskiftet. Men bundholdet Ajax København var ingen udfordring for »hunulvene«.

Træner Kristian Kristensens tropper vandt onsdag aften 31-22 efter 16-9 ved pausen i Bavnehøj Arena på Vesterbro i København.

Midtjyderne satte styrkeforholdet på plads fra start. FCM stormede af sted til 4-0, 8-2 og 11-3. Så var der ligesom ro på.

Københavnerne kom bedre i halvlegens sidste kvarter, men det skyldtes givet vis også de overlegne cifre på måltavlen.

Den midtjyske føring toppede ved 10 måls afstand. Det skete første gang ved 22-12 kort efter pausen og gentog sig et par gange. Men præcis som i første halvleg fik Ajax lov at pynte lidt på billedet mod slutningen og var to gange på »minus syv«.

To debutanter på tavlen
Opgørets sidste to mål var dog midtjyske, og de kom fra helt nye liganavne. 18-årige Nanna Hinnerfeldt Andersen gjorde det til 30-22, og jævnaldrende Naja Nissen Kristensen rundede aftenen på Vesterbro af. Hun er i øvrigt lillesøster til fodboldspilleren Rasmus Nissen Kristensen fra Ajax Amsterdam.

Sejren betyder, at FCM avancerer to pladser i ligatabellen og rykker op på andenpladsen. Team Esbjerg blev passeret, fordi vestjyderne i aften tabte ude mod Nykøbing Falster, mens Odense først spiller fredag aften - på udebane mod Aarhus United.