Politiet advarer efter nyt forsøg på tricktyveri

Martin Hove Thomsen 

I øjeblikket går der stort set ikke en dag, hvor en borger i vores område ikke bliver udsat for tricktyveri eller forsøg på tricktyveri

HAMMERUM - Det er en uartig måde at behandle vores ældre medborgere på. Det er typisk udlændinge, og de er skruppelløse, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning om de tricktyve, der i øjeblikket huserer i området.

Efter en stribe tricktyverier og forsøg på samme på det seneste advarer politiet mod tricktyvene.

- Det er ofte de ældre medborgere, de går efter. Så hvis det er muligt, gælder det om at få dem afvist. Og hvis der kommer en hjemmehjælper, man ikke har set før, er det en god idé at tjekke, om de har uniform på eller bede om at se legitimation, lyder rådet fra politikommissæren, der dog godt ved, at det er lettere sagt end gjort.

Ville bringe medicin ud
Tricktyvene har tilsyneladende ingen skrupler med at udgive sig for at være det ene eller det andet.

I weekenden blev en 93-årig mand fra Hammerum tilbudt massage - den hoppede han dog ikke på.

Og mandag formiddag var det så en 89-årig kvinde på Elmegade i Hammerum, der fik uønsket besøg. Tricktyven ville give hende noget medicin, men da den ældre kvinde ikke havde bestilt det, fik hun værfet den udenlandske kvinde ud af hjemmet.