Ihærdige indbrudstyve i midtbyen efterlod sig spor i sneen

Martin Hove Thomsen 

To gange inden for 15 minutter gik tyverialarmen hos først guldsmed og så forsikringsselskab i Herning i nat

HERNING Politiet anholdt i nat to indbrudstyve fra Herning, der havde været på spil to steder i byen.

Først gik tyverialarmen hos guldsmeden Mosekær i Bredgade i nat klokken 03.05.

- Vi har en patrulje i området, som kører forbi. En rude var forsøgt knust med en hammer, men ruden var for stærk, og gerningsmændene var væk, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Men det fik imidlertig ikke de to mænd til at give op. Et kvarter senere - klokken 03.20 - gik tyverialarmen nemlig hos Sygeforsikring Danmark i Fonnesbechsgade.

- Vores patrulje anholder de to mænd klokken 03.26, da de kommer ud derinde fra. De har nogle højttalere, en PH-lampe og en computer med sig, fortæller Henning Præstegaard.

Fodspor i sneen
Politiet kan med stor sikkerhed knytte de to indbrudstyve fra Sygeforsikring Danmark til indbrudsforsøget hos guldsmeden Mosekær, og det kan man blandt andet takke vejrguderne for.

- Der havde været snefald, så vores betjente kunne sådan set følge sporene i sneen fra det ene sted til det andet, siger Henning Præstegaard.

De to mænd - en 27 årig og en 30-årig - er begge fra Herning og ifølge Henning Præstegaard i forvejen kendt af politiet.

Anklagemyndigheden har i løbet af formiddagen besluttet sig for, at de to mænd skal fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Herning klokken 13 i dag.