Blue Fox slutter grundspillet af med ny sejr

Thomas Damm 

På udebane blev det 4-2 over Rungsted

ISHOCKEY Tirsdag aften satte Herning Blue Fox en tyk streg under, at mandskabet har været det i særklasse bedste i grundspillet. Med 4-2 over Rungsted i den 50. og sidste kamp i grundspillet nåede Blue Fox op på 110 point. Det er hele 15 point flere end Aalborg Pirates, der snupper andenpladsen.

Branden Gracel bragte »blårævene« foran efter otte minutter, hvor han stjal pucken i Rungsteds zone og siden selv scorede.

Det blev eneste scoring i de første 20 minutter. Blot 88 sekunder inde i anden periode blev det 2-0. Juha Kiilholma stod klar inde foran mål, da Lasse Lassen spillede ham. Midt i periode blev det 3-0. Markus Jensen trak fra højre side ind foran mål og afsluttede selv på fornem vis.

Rasmus Thykjær fik reduceret for Rungsted i det 38. minut, Håbet hos hjemmeholdet varede dog kun ét minut, så scorede Lasse Lassen lidt heldigt til 4-1. Han ramte pucken urent, men det hoppede alligevel i nettet bag keeper Sebastian Feuk.

Klar til slutspil
Med syv minutter tilbage kunne Brendon Nash gjorde det til 2-4 med et skud mellem benene på Simon Nielsen i Herning-målet.

Slutspillet begynder på fredag med det såkaldte playin. Her skal Gentofte og SønderjyskE mødes i én serie, mens Odense og Herlev mødes i den anden serie. Der spilles bedste af fem kampe med det tvist, at Gentofte og Odense vinder den første kamp på »skrivebordet«, og så spilles der, indtil ét hold har tre sejre.

Foruden de to vindere fra playin kan Blue Fox vælge Frederikshavn eller Rungsted, der slutter grundspillet som nummer fem og seks.

De to playin-serier er afviklet senest på tirsdag, hvor Blue Fox så bliver førstevælger, når der skal findes en kvartfinalemodstander.