Signalementet er ukonkret i sag om mulig voldtægt

Martin Hove Thomsen 

Politiet modtog i weekenden en anmeldelse om voldtægt ved banegården

HERNING Søndag morgen klokken 6.33 modtog politiet en anmeldelse om en mulig voldtægt. Det var nogle forbipasserende, der fandt en 44-årig kvinde fra Tilst, som »var ude af den« og som sagde, at hun var blevet voldtaget.

Hun har ikke været i stand til at give politiet et konkret signalement, og hun har i det hele taget svært ved at huske episoden, der ifølge politiet kan være sket i tunnellen under banegården eller omkring toiletterne på banegården.

- Det er et ret bredt område, og vi kan ikke afvise, at hun har fået et blackout, men de retsmedicinske undersøgelser har ikke vist, at hun skulle være blevet udsat for noget voldeligt. Hverken i forbindelse med halsgreb, slag eller andet, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Fokus fra tunnel
Politiets specialuddannede hunde har også undersøgt området på og omkring banegården, men de har ikke fundet noget mistænkeligt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt og uheldigt, hvis der er sket noget ved den tunnel. Vi har før haft en voldtægtssag dernede. Dengang viste det sig, at forklaringen ikke var rigtig. Sådanne sager gør, at borgere bliver bange for at gå der, så vi vil meget gerne vide, om det er sket et andet sted, så vi kan flytte fokus fra tunnellen, siger Henning Præstegaard, der gerne hører fra vidner, der kan have set noget mistænkeligt mellem klokken 6 og 6.30 søndag morgen omkring banegården.

Politikommissæren forventer, at man får svar på de retsmedicinske dna-prøver om en måned eller to.

- Der kan være noget overvågning i området både ved tunnellen og på banegården, og det skal vi også have undersøgt, siger Henning Præstegaard.

Politiet kan som altid træffes på telefonnummer 114.