Dobbelt-Dal Hende bag FCM-sejr i Hobro

Ole Bitsch 

Backen scorede begge mål i 2-1-gevinsten ude over oprykkerne

FODBOLD FC Midtjylland sikrede sig den tredje sejr på stribe i foråret, da det søndag eftermiddag blev til en 2-1-gevinst ude over oprykkerne fra Hobro

Wingbacken Marc Dal Hende blev matchvinder, da han med to scoringer - én i hver halvleg - sørgede for træfferne, der sammen med de tre point fastholder »ulvene« på førstepladsen i Alka Superligaen.

Der var blot spillet fem minutter, da Dal Hende tæt under mål fulgte op på Jakob Poulsens flade indlæg. Hobro-keeper Jesper Rask slog klodset bolden ud i fødderne af FCM-backen, der let scorede sit sæsonmål nummer otte i ligaen.

Efter 66 minutter fordoblede Marc Dal Hende den midtjyske føring. Denne gang sparkede amagerkaneren læderet fladt i kassen fra kanten af feltet. Oplægget blev en livlig Gustav Wikheim noteret for.

Forinden var FC Midtjylland blevet reduceret til 10 mand, da nigerianske Frank Onyeka modtog sit andet gule kort.

Udvisningen var en af årsagerne til, at der kom varme i hænderne på hovedparten af de knap 2000 tilskuere på den iskolde DS Arena i Hobro. En anden grund var hjemmeholdets sene reducering syv minutter før tid.

Her drejede Frans Diah Putros smukt et direkte frispark ind bag målmand Jesper Hansen - og så blev slutfasen et stormløb ned mod FCM-defensiven, der dog forsvarede sig heroisk, blandt andet måtte Jesper Hansen ud en stor parade på Martin Mikkelsens langskud.

Efter en opløftende og underholdning indledning faldt spillets kvalitet på den ujævne vinterbane i Hobro. Værterne lurede på dødbolde og hurtige omstillinger, mens FCM’erne forsøgte at dominere på bolden. Det gav blandede chancer i begge lejre, og til tider et rodet og tilfældigt udbytte i begge halvleg.

Men på en dag, hvor spillet ikke fungerede optimalt, fik FC Midtjylland til gengæld det optimale ud af besøget i Hobro. Tre vigtige point til guldjagten. På torsdag venter en direkte topduel mod Brøndby på MCH Arena.