Blue Fox tabte i Rødovre

Thomas Damm 

Comeback til backen Mathias Pedersen, da »blårævene« tabte næstsidste kamp i grundspillet

ISHOCKEY Metal Ligaens ubestridte tophold, Herning Blue Fox, er ikke usårlige. Søndag eftermiddag tabte holdet for blot anden gang i de seneste 12 kampe. I Rødovre Skøjtehal vandt hjemmeholdet 3-1 efter periodecifrene 1-0, 0-0 og 2-1.

Der var blot 28 sekunder tilbage af første periode, da backen Sebastian Bergholt bragte Rødovre foran 1-0. Anden periode endte uden mål, og Blue Fox kom på 1-1 otte minutter inde i sidste periode. I et fem-mod-tre-overtal lykkedes det den finske back Christian Silfver at score. Blot tre minutter senere tog hjemmeholdet føringen tilbage ved Morten Andreasen, og yderligere godt fire minutter senere blev det 3-1. Jonas Sass blev noteret for det mål.

Mølgaard var tilbage
Blue Fox stillede op uden blandt andre de tre backer Lasse Duga Laugesen, Jakob Jessen og Victor Andersen, der alle var med U20-holdet til DM-slutspil i Aalborg. Til gengæld var der comeback til Mathias Mølgaard, der har siddet ude med en skade siden begyndelsen af december. Der var også gensyn med backen Mathias Pedersen. Han har i denne sæson »blot« spillet 1. division for Herning IK, efter at Blue Fox ikke ønskede at forlænge hans kontrakt.

Trods nederlaget har Blue Fox allerede sikret sig sejren i grundspillet, som bliver rundet af på tirsdag. Her spiller »blårævene« i Rungsted. Rungsted kæmper med Odense om sjettepladsen, der sikrer en plads direkte i kvartfinalen. Nummer syv til og med 10 skal spille playin om to pladser i kvartfinalerne.