Silobrand i Herning tog over 16 timer at få bugt med

Martin Hove Thomsen 

Brandfolkene måtte i går og i nat arbejde længe og hårdt i kulden for at få slukket en silobrand på Sandvigvej

HERNING Torsdag ved 11.30-tiden blev Brand & Redning MidtVest kaldt til industrikvarteret på Sandvigvej, da der var gået ild i en fem meter høj silo fyldt med træspåner.

Og den slags tager tid at slukke. Lang tid.

Ifølge indsatsleder Peter Kristensen var brandfolkene i gang i over 16 timer - fra torsdag kort før middag til fredag morgen klokken 04.

- Vi havde forventet, at det ville tage 12 timer. Men der var meget, meget koldt, og det betyder, at brandfolkenes kræfter slipper lidt hurtigere op. Der er brug for lidt flere pauser og lidt mere varmt tøj, siger han.

Der var tale om en silobrand, hvor det ifølge indsatslederen lader til, at en glød er kommet med fra fyret og er blevet ført tilbage i siloen, som var fyldt med spåner, der brændte.

- Der var en forholdsvis behersket brand, men nok til, at alt indhold skulle tømmes. Og inden man får logistikken på plads omkring det - får entreprenører til at komme med det materielle, får det hele stillet an, får folkene i det rigtige udstyr og får sørget for at få mandskab til forplejning, afløsning og så videre, så går der altså bare meget tid, siger Peter Kristensen.

Nogle af brandfolkene deltog i slukningsarbejdet fra start til slut. Nogen stødte til, og andre blev tilkaldt. I alt 15 brandmænd var ifølge indsatslederen involveret i slukningsarbejdet.