Foto: Martin Ballund

Gennembrud til politiet i røverisag – én af to formodede gerningsmænd anholdt

Palle Heering Nielsen og Martin Hove Thomsen 

I går modtog politiet flere enslydende tip om en mulig gerningsmand til væbnet røveri mod Rema 1000 tirsdag aften. Torsdag formiddag er den ene af de to formodede gerningsmænd anholdt

HERNING Tirsdagens røveri mod Rema 1000 på H.P. Hansens Vej ser ud til at være tæt på opklaring.

I hvert har politiet torsdag formiddag anholdt en formodet gerningsmand.

Røveriet fandt sted tirsdag aften, hvor to bevæbnede gerningsmænd slap af sted med nogle tusinde kroner i kontanter samt cigaretter og spiritus.

- Vi fik i går eftermiddag fire enslydende tip om den ene gerningsmand, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Og det ser nu ud til at have givet pote. Til Herning Folkeblad oplyser anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, Iben Ernst Bøttker, at den ene af de to formodede gerningsmænd er i politiets varetægt.

- Han blev anholdt i Herning i morges klokken 08.45, siger anklageren, der tillige oplyser, at han torsdag klokken 14.00 skal fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Herning, hvor der ikke vil blive begæret dørlukning.

- Vi går efter at få ham varetægtsfængslet, siger anklageren.

Offentligheden hjalp
Tippene fra offentligheden kom, efter at politiet i går sendte billeder fra overvågningen af butikken ud til offentligheden.

Røveriet fandt sted kort før klokken 22 tirsdag aften.

Her kom to gerningsmænd iført hættetrøjer, begge udstyret med en kniv, ind i supermarkedet og truede ekspedienten. De fik udleveret et mindre kontantbeløb, cigaretter og spiritus, inden de stak af til fods.

Leder stadig
Anklager Iben Ernst Bøttker oplyser kort før middag, at politiet fortsat leder efter den anden anden af de to formodede gerningsmand, som stadig er på fri fod.

Politiet har givet følgende signalement af manden:

Mørk i huden, lidt højere end A, mellem 180 og 190 centimeter, almindelig af bygning, iført en grå hættetrøje. Under den en trøje, med hvide Adidas-striber. Iført to forskellige sko, den højre er sort med hvid skosnude, den venstre er sort eller blå med en hvid stribe fra vrist til sål.