Politiet fik bid efter biljagt: Fire anholdt i midtbyen

Kim Stoltenberg Hansen 

Bilejere kørte bag deres stjålne bil - og det endte med flere anholdte, biljagt og hundebid

HERNING Det var nærmest som en amerikansk actionfilm i midtbyen i aftes. Her kørte et par ved 18-tiden, da de pludselig kunne konstatere, at bilen foran var deres stjålne Peugeot. De ringede til politiet, der satte efter biltyvene.

I første omgang slap tyvene væk, men politiet fortsatte patruljeringen og ved 19-tiden fik de kontakt med bilen. Det gav anledning til en vild biljagt, fortæller vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

- Biltyvene kørte to gange over for rødt lys på Silkeborgvej. De fortsætter ned ad Sjællandsgade, hvor de slingrer meget og påkørte noget, og det fik vores patrulje til at trække følehornene lidt til sig, da det var for voldsomt, fortæller han.

Biltyvene i Peugeoten havde kontakt med en anden bil - en VW Passat - og da det måske også var en stjålen bil, satte politiet også efter dette køretøj. Her fik man anholdt en ung herningensisk kvinde og en mand fra Viborg.

- Kvinden forøgte at stikke af, men eftersom det var en hundepatrulje, der standsede dem, så var det en dum idé, siger vagthavende om kvinden, der endte med hurtigt at blive løbet op af hunden, der effektivt standsede hende med et bid bagi.

De to personer erkendte, at de kendte til de to biltyve i Peugeoten, og det førte til, at politiet ved 21-tiden kunne opsnuse Peugeoten og de to biltyve i Fynsgade, og denne gang fik man dem standset dem uden en biljagt.

De to unge herningensiske mænd blev anholdt, og dermed nåede aftenens høst op på fire anholdte.

Ingen kom noget til ved de dramatiske optrin - bortset fra den unge kvinde, der måtte en hurtig tur forbi skadestuen efter hundebiddet bagi.