Knive og spyt: Kamphaner amok i vejvrede før solopgang

Bo Lundgaard 

Politiet måtte tidligt onsdag morgen rede trådene ud efter et tilfælde af vejvrede mellem to personer, som begge endte med en sigtelse

HERNING Normalt hersker der en relativt fredelig stemning på Lillelundvej om morgenen.

Det var ikke tilfældet onsdag før solopgang, da en 53-årig mand fra Vejle klokken 04.20 havde parkeret sin bil foran Skifter Lastbil, hvor han af ukendte årsager holdt og dyttede ganske vedvarende og kraftigt.

Dytteri provokerede
Det konstante dytteri virkede provokerende på en 44-årig mand fra Aulum, som arbejder på en nærliggende virksomhed.

Han rettede derfor henvendelse til den 53-årige og bad ham holde fingrene fra hornet. Det blev ikke godt modtaget, for ordvekslingen blev startskuddet til flere bataljer, som endte med at politiet blev tilkaldt.

Forinden havde den 53-årige startet sin bil, hvorved han - ifølge politiet måske utilsigtet - var kommet til at påkøre den 44-årige.

Denne reagerede på påkørslen ved at åbne bildøren og spytte den dyttende mand i ansigtet. Og det fik situationen til at eskalere yderligere, idet den 53-årige pludselig trak en kniv frem og begyndte at true den 44-årige mand på livet.

- På det tidspunkt var der kommet flere folk til fra den 44-årige mands arbejdsplads. Da kniven kom frem, blev der ringet efter politiet, siger politikommissær Michael Schultze fra lokalpolitiet i Herning.

Begge blev sigtet
Den tilkaldte patrulje formåede hurtigt at få gemytterne dæmpet, hvorefter freden igen kunne sænke sig over Lillelundvej.

Sagen endte således med, at den 44-årige blev sigtet for spytklatten, der kan sidestilles med vold. Til gengæld blev den 53-årige sigtet for trusler på livet, oplyser politiet om den bizarre og fuldstændig unødvendige ballade.

Begge kan nu forvente et efterspil.