Fornem halvleg af HCM i Silkeborg – men tæsk alligevel

Kenneth Kristiansen 

Det unge HC Midtjylland-hold solgte sig dyrt og var kun bagud med fire ved pausen, men i anden halvleg skruede hjemmeholdet BSV op for tempoet og niveauet og vandt stort

HåNDBOLD Det nye, unge HC Midtjylland-hold spillede sin klart bedste halvleg i udekampen mod Bjerringbro-Silkeborg, men efter pausen satte BSV turboen på og vandt alligevel kampen stort, 38-19.

HCM var dog kun bagud med fire mål, 13-17, ved halvtid. Talenterne fra Herning og Ikast samt de ligaspillere, der er tilbage, solgte sig dyrt og gik uimponerede til værks. HCM kom sågar foran 2-0 i kampen, og i hele første halvleg hang de undertippede gæster fornemt på.

Debutanter slog til
Og det var et par af de unge, der førte an. 19-årige Jacob Larsen og 18-årige Rasmus Madsen fik begge debut for HCM’s førstehold - de to talenter fra Sportstar College i Ikast var på vinterferie, mens HCM spillede de to første kampe efter vinterpausen. I Silkeborg viste de straks kvaliteter, og de scorede tilsammen 15 af HC Midtjyllands 19 mål i kampen. Jacob Larsen scorede ni og Rasmus Madsen seks gange.

Det rakte altså til pausen, men i anden halvleg var billedet et helt andet. BSV skruede bissen på og tempoet op, og med 10 mål i træk, fra 19-15 til 29-15, var tingene sat på plads. HCM’erne løb tør for idéer, kræfter og vel også lidt for tro på tingene.

Men tilbage står en imponerende flot første halvleg, som det unge mandskab tager med sig videre fra kampen.