Blue Fox vinder grundspillet

Thomas Damm 

Med en sikker sejr i Gentofte har Blue Fox endegyldigt sikret sig sejren i grundspillet

ISHOCKEY Herning Blue Fox har ført Metal Ligaen i størstedelen af sæsonen, og tirsdag aften blev det så også et faktum, at holder vinder grundspillet.

Med en sejr på 4-0 i Gentofte kan Aalborg Pirates nu ikke længere indhente »blårævene«, der har tre kampe tilbage i grundspillet.

Kampen i Gentofte blev måske aldrig den store oplevelse for publikum, men Blue Fox leverede det nødvendige til at komme hjem med tre point.

Holdet fik en drømmestart med et mål i undertal i kampens femte minut. Jan Dalecky og Thomas Andersen kom af sted i en kontra. Dalecky spillede Thomas Andersen, der flot sendte pucken tilbage til Dalecky, der kunne score til 1-0.

Mål i sidste minut
Herefter pressede Gentofte på og fik hjælp af flere powerplays, men forstadskøbenhavnerne var ineffektive. Til gengæld kunne Juha Kiilholma gøre det til 2-0 ét minut inden, at første periode sluttede. Lasse Lasse faldt på isen, kom hurtigt på højkant igen og fik spillet Kiilholma fri.

Anden periode endte målløs, og så satte Blue Fox tingene på plads i sidste periode med to mål i powerplay. De blev sat ind af Brendan Gracel og Patrick Madsen.

Sidste års DM-sølvindere fra Gentofte havde svært ved at få tingene til at lykkes, og så endte det med en klar Herning-sejr.

Blue Fox spiller igen torsdag, hvor Odense kommer på besøg i Kvik Hockey Arena.