Kran sprang læk: Olieforurening ved sygehusbyggeriet

Kim Stoltenberg Hansen 

Brandfolk måtte fjerne masser af olie, da en kran pludselig lækkede i Gødstrup

HERNING Sygehusbyggeriet blev mandag middag ramt af en olieforurening, da en af kranernes hydraliksystem sprang læk. Kranen blev fjernstyret fra sygehusets tag, så der gik et stykke tid, før forureningen blev opdaget nede på jorden, så der var masser af arbejde for Brand & Redning Midtvest, der havde folk på arbejde i tre timer for at få fjernet forureningen.

- Det var et større arbejde, men nu har vi fjernet olien og det vand, som olien løb ned i grøfterne derude. Nu forestiller jeg mig så, at man skal have fjernet de øverste 15-20 centimeter af jorden i det område, hvor olien er løbet ned i jorden, siger indsatsleder Peter Kristensen fra Brand og Redning Midtvest.

Der var ikke fare for mennesker, og vandet - og dermed også olien - fra grøfterne bliver opsamlet i bassiner i området, så forureningen skulle ikke trænge ned i grundvandet ved Gødstrup.