Foto: Henrik Ole Jensen

15-årig sigtet for voldtægt af 14-årig

Bo Lundgaard 

15-årig dreng blev anholdt på en sigtelse for voldtægt, men endte med at blive løsladt uden at skulle i grundlovsforhør

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi anholdt fredag klokken 20.41 en 15-årig dreng, som er sigtet for voldtægt mod en 14-årige pige.

Den seksuelle samkvem skete fredag hen over eftermiddagen og aftenen på en adresse i Herning midtby. Frem mod søndag var det meningen, at den 15-årige skulle i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men det blev droppet efter vurdering af politiets jurister.

- Den 15-årige er fortsat sigtet i sagen. Men nu skal vi lige have fundet ud af, hvad der rent faktisk er sket på adressen, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning om den fortsatte efterforskning.

Politiet havde mandag morgen kun sparsomme oplysninger om, hvordan den formodede voldtægt skulle have udviklet sig, ligesom der heller ikke er oplysninger om, i hvilket miljø episoden skulle have udspillet sig.