FC Midtjylland satte mestrene på plads

Kenneth Kristiansen 

FCM vandt 3-1 hjemme over FC København

FODBOLD FC Midtjylland satte de forsvarende danske mestre fra FC København på plads med en sejr på 3-1 søndag eftermiddag på MCH Arena.

Dermed topper FCM fortsat Superligaen.

Frank Onyeka, Mikkel Duelund og Marc Dal Hende scorede for hjemmeholdet.

FCM indledte ellers ikke kampen i overbevisende stil. Spillet var for passivt, og alle kræfter måtte bruges i defensiven overfor et pågående FCK-hold.

Det var derfor helt efter fortjeneste, at FCK kom foran i det 24. minut, hvor Pieros Sotiriou omsatte efter kvikt opspil i højre side.

Men så kom FCM ind i kampen og svarede hurtigt igen. Bare fire minutter senere var Frank Onyeka på plads tæt under mål til at sende Zsolt Korcsmárs indlæg i kassen til 1-1.

Nigerianske Onyeka debuterede for FCM i Superligaen i sidste spillerundes 2-0-udesejr over Horsens, og i den kamp scorede han også. Mod FCK var han med fra start i stedet for landsmanden Paul Onuachu, der er ude med en skade.

Efter udligningen sad FCM på spillet, og lige før pausen opsnappede Mikkel Duelund en fejlaflevering fra FCK’s William Kvist, hvorefter han køligt og sikkert sendte bolden i mål fra kanten af feltet.

2-1 til FC Midtjylland ved pausen på en stemningsfyldt arena, der var proppet med 10.654 tilskuere.

I anden halvleg kontrollerede hjemmeholdet kampen, og selvom gæsterne fik etableret et pres mod slutningen, kom udligningen aldrig. I stedet kom indskiftede Marc Dal Hende på tavlen og cementerede sejren til 3-1 to minutter før tid. Han løb ind i riposten, efter at Jakob Poulsen havde banket et frispark på stolpen.