Dansk sejr på herningensisk is

Thomas Damm 

Herningensere prægede landskampen mod Letland i Herning. Danmark vandt 3-2

ISHOCKEY Fire nuværende og fire tidligere Blue Fox-spiller var med på det danske landshold, der lørdag aften mødte Letland i Kvik Hockey Arena.

Simon Nielsen, Daniel K. Nielsen, Lasse Lassen, Nicolai Weichel, Peter Regin, Niklas Jensen, Mads Christensen og Morten Poulsen var det store lokale islæt på en intens og underholdende kamp.

1912 tilskuere var på plads, og måske så mange som halvdelen holdt med Letland, der fik super fin opbakning.

Tre mål af Nicklas Jensen
Det var den 24-årige herningenser Nicklas Jensen, der blev den store oplevelse. Den tidligere NHL-spiller scorede til 1-2, og siden scorede han to gange i straffeslag, da den ordinære spilletid endte 2-2. Det gjorde også overtiden, hvor Danmark ellers havde fordel af at spille i overtal hele vejen på grund af mange lettiske udvisninger.

En anden tidligere herningensisk NHL-spiller, Peter Regin, skaffede kampen i overtid, da han - mens Danmark var i undertal - udlignede til 2-2 på en forrygende soloaktion. Han vandt pucken i Letlands zone og gik på mål. Fra en spids vinkel scorede han flot.

Sejren betyder, at Danmark vinder alle tre kampe i træningsturneringe, hvor Frankrig og Østrig var de øvrige modstandere.