Pas på isglatte veje fra morgenstunden

Fredag morgen skal danskerne passe på i trafikken, hvor der er sne- og isglatte veje, oplyser DMI

VEJRET Der venter nogle særdeles glatte veje for de danskere, der fredag morgen tager bilen rundtom i landet.

Det oplyser Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

- Her til morgen har vi flere steder sne- og isglatte veje i hele landet. Sådan vil det være hele morgenen og det meste af formiddagen.

- Så det er en god idé at komme tidligt af sted på arbejde og tage det stille og roligt i trafikken, lyder det fra meteorologen.

Efter en kold morgen begynder temperaturen langsomt at stige.

- Der kommer lidt byger med sne og slud. Men der bliver også plads til lidt sol, og temperaturen stiger til fem-seks graders varme, siger Dan Nilsvall.

Efter fredagen vurderer han, at der ikke er mere sne i vente i weekenden.

- Natten til lørdag kan vi forvente tørt og til dels klart vejr. I den vestlige del kan der også komme tåge mange steder, men det ser ud til at klare op, og så kan der komme lidt kig til solen.

- Natten til søndag ser det ud til, at der er en svag front, som bevæger sig ind over de vestlige egne med lidt nedbør, lyder det fra meteorologen.

Men der er altså ikke tale om sne, og både lørdag og søndag kommer temperaturen til at ligge på omkring fem grader, vurderer han.

Den relativt milde weekend betyder dog ikke nødvendigvis, at man skal sætte næsen op efter noget særligt lunt vejr i næste uge.

- Efter weekenden ser det ud til, at vi går en koldere periode i møde, lyder det fra meteorolog Dan Nilsvall.

/ritzau/