En lang vandring for livet

FOREDRAG Helge Rude Kristensen bestemte sig som 69-årig til at gennemføre en gåtur på 3500 kilometer fra Nordkap til Give. Efter at have gået 50 kilometer om dagen i 73 dage og have slidt tre par vandrestøvler op, nåede han søndag 13. august hjem til Give.

Helge Rude Kristensen fortæller om turen ved at arrangement på biblioteket tirsdag 20. februar - arrangementet er et samarbejde mellem Foreningen Norden Herning og Biblioteket.

Årsagen til den ambitiøse gåtur var i øvrigt, at Helge Rude Kristensen tabte et væddemål til naboen. Han lovede at gå hjem fra Nordkap, hvis naboen holdt op med at ryge. Naboen blev røgfri - så Helge Rude Kristensen blev nødt til at snøre vandrestøvlerne.

Undervejs samlede Helge Rude Kristensen ind til Kræftens Bekæmpelse, der i november sidste år kunne opgøre beløbet til intet mindre end 200.400 kroner.