Pinligt FCM-kollaps i Nykøbing

Ole Bitsch 

FCM’erne slap nådigt og tabte »kun« med syv til mestrene - trods katastrofal første halvleg

HÅNDBOLD De svigtende resultater og det ustabile spil klæber sig fortsat fast til FCM Håndbold, der nu er uden sejr i seks kampe på stribe.

Onsdag aften leverede FC Midtjyllands kvinder et pinligt kollaps i ligaudekampen mod de forsvarende danske mestre fra Nykøbing Falster, der vandt 26-19.

Ganske vist slap »hunulvene« nådigt med et nederlag på »kun« syv scoringer, men det var langt fra det korrekte helhedsindtryk fra opgøret i Power Arena i Nykøbing.

Efter en miserabel og katastrofal første halvleg, hvor FCM’erne blev spillet, løbet og skubbet ud af arenaen, kunne hjemmeholdet fra Falster gå til pause med en føring på groteske 18-8.

Intet lykkedes for de midtjyske gæster, som lignede et hold, der stadig var mærket af den lange bustur. Og den tunge stime uden en sejr.

Efter 30 minutter var keeperne Sabine Englert og Jessica Ryde blot noteret for to redninger, og foran dem var FCM-defensiven skrøbelig og gennemhullet. Nykøbings danske landsholdsstreg, Sarah Iversen, der skifter til netop den midtjyske klub efter sæsonen, fik let spil og scorede på alle sine syv forsøg inden pausen.

Generelt var der tempo, koncentration og kynisme til forskel på de to hold. Mens gæsternes angrebsspil manglede struktur og fart, hamrede Falster-spillerne fremad hver gang, kontramulighederne bød sig. Og det gjorde de ofte over for en uorganiseret FCM-enhed, der fejlede tit i begge ender - og konstant var på hælene.

Nykøbing-målvogter Cecilie Greve havde også en fest i målrammen. Keeperen blev kun sjældent presset af FCM’ernes svage afslutninger, og så kunne Greve fejre sejren og en redningsprocent på over 50.

Kampen og de to point var allerede afgjort, så i anden halvleg fik FC Midtjylland reddet lidt af æren på måltavlen. Det skyldtes ikke mindst, at Nykøbings spillere slap aggressiviteten, en række redninger fra Jessica Ryde samt fire fine scoringer fra backtalentet Helene Kindberg, der greb sin chance på en sort aften for FCM, som tabte endnu et skridt i topstriden i HTH Go Ligaens grundspil.

Midtjyske topscorere blev Louise Burgaard og Helene Kindberg med hver fire træffere.