Herning-projekt nomineret til pris

Læringsprogrammet »Lær for Livet«, der støtter anbragte børn fra Herning, er nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018

HERNING Børnehjælpsdagens Lillebror Pris hylder hvert år en forening, et projekt, initiativ og lignende, der har ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark. »Lær for Livet«, der samarbejder med Herning kommune, er blandt de tre kandidater, som er nomineret til prisen - og de medfølgende 50.000 kroner.

Det fortæller Børnehjælpsdagen i en pressemeddelelse.

Siden 2013 har »Lær for Livet« styrket anbragte børns læring og livsduelighed gennem et 6-årigt program, der er baseret på et tæt samarbejde med 41 kommuner over hele landet - herunder Herning kommune.

I perioden 2014-2017 har 10 af kommunens anbragte børn således fået glæde af indsatsen, der samlet set skal øge målgruppens forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Børnehjælpsdagens Priskomité har udpeget de tre nominerede på baggrund af 66 indstillinger fra offentligheden. Udover »Lær for Livet« er også foreningen BROEN Danmark samt organisationen »Læs for Livet« nomineret.

Nyt tiltag med nomineringer
Priskomitéen udpeger ligeledes den endelige prismodtager, der bliver hædret ved en smuk ceremoni 22. marts 2018 på Københavns Rådhus.

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris er blevet uddelt siden 1993 - og kan i år fejre 25-årsjubilæum. Det er imidlertid første gang, at en nomineringsrunde finder sted.

- Vi glæder os over, at der er så mange gode initiativer til gavn for børn og unge i Danmark. Med nomineringerne får vi mulighed for at hylde en større del af det værdifulde arbejde, som ofte er forankret i lokalsamfundet - for eksempel gennem frivillige kræfter. Dét er en indsats, som både fortjener anerkendelse og opmærksomhed, forklarer Ina Thorndahl, der er direktør i Børnehjælpsdagen, i pressemeddelelsen. Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der arbejder - året rundt - med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.