Officielt: FCM sælger topscorer til CL-mestrene

Jørn Just Kristensen 

FCM-anfører Veronica Kristiansen skifter til storklubben Györ. FCM scorer en transfersum, der sætter klubrekord

HåNDBOLD Ligaens bedste spiller siger farvel. Veronica Kristiansen skifter efter denne sæson til en af verdens største håndboldklubber, Champions League-mestrene Györ.

Den ungarske storklub har frikøbt den norske stjerne fra sin kontrakt med FC Midtjylland.

- Veronica er en af verdens bedste håndboldspillere, så vi har hele tiden vidst, at vi havde hende på lånt tid. Vi har haft en god dialog med Györ og er blevet enige om en god handel, der er den største transfer i FCM Håndbolds historie, siger FCM-direktør Jakob Mølgaard Christensen til klubbens hjemmeside.

I FCM havde Veronica Kristiansen en kontrakt, der løb frem til sommeren 2021, men der var indskrevet en klausul om, at hun kunne skifte til udlandet for et bestemt beløb.

- Man har det altid ambivalent i sådan en situation. Veronica er en fantastisk spiller både på og uden for banen. Hun betyder meget for klubben. Samtidig er vi stolte over, at vi som klub igen er lykkedes med at udvikle en spiller af hendes kaliber. Hun har været her i tre sæsoner og udviklet sig kontinuerligt, specielt det seneste år. Det gælder hendes lederegenskaber såvel som hendes spil på banen, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Györ var drømmeklubben
Veronica Kristiansen kom til FCM i sommeren 2015 og har gjort klare fremskridt hver sæson siden. Hun er p.t. topscorer i den danske liga med 98 mål i 17 kampe. Desuden er hun nummer tre på topscorerlisten i Champions League med 61 mål i ni kampe.

Györ har længe været drømmeklubben for Veronica Kristiansen, og hun giver udtryk for, at det kun var den ungarske storklub, der kunne få hende til at forlade FCM.

- Jeg stortrives i FCM, og det er også grunden til, at jeg kun kan se min fremtid enten her i klubben eller i Györ. Til sommer gælder det så Györ, og jeg er stolt over, at verdens bedste klubhold ønsker mig på holdet. Det glæder jeg mig til, men nu handler det først og fremmest om at spille sæsonen færdig i FCM - og forhåbentlig med rigtig gode resultater, siger Veronica Kristiansen til klubbens hjemmeside.

I Györ bliver hun forenet med sine norske landsholdskolleger Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal. Således vil Györ i den kommende sæson råde over hele start-bagkæden fra det norske landshold.

FCM er begyndt jagten på en afløser til at løfte den tunge arv, når anføreren, topscoreren og ligaens bedste spiller i forening rejser til sommer.