Elektrisk! Marcus og Martinus satte strøm til Boxen

thomas færch kvist 

Norske pop-tvillinger nedlagde atter Boxen for anden gang på få måneder

HERNING Det kræver sit at fylde Jyske Bank Boxen til sidste stolesæde to gange med få måneders mellemrum. Det kræver også sit at fylde multiarenaen med tilstedeværelse nok fra scenen til at nå ned til bagerste stolerække. Ikke mindst når man er norsk teenager. Skulle man da tro.

For begge dele er nemlig lykkedes for de norske poptvillinger Marcus og Martinus, der fredag aften gæstede Jyske Bank Boxen på deres Moments Tour. Og selvom de 15-årige teenage-sensationer senest fyldte den herningensiske multiarena i september, lod det ikke til at spolere gensynsglæden. Den var markant. Og peb i ørerne som kun det kollektive hvin fra cirka 13.000 hvinende teenagestruber kan gøre det.

Ild og konfetti
Populariteten er ikke til at tage fejl af. Tallene taler for sig selv. To gange udsolgt i Boxen og Royal Arena med et halvt års mellemrum, 350 millioner streams via Spotify og over 560 millioner visninger på YouTube.

Der var nok at leve op til fredag aften, hvor tvillingerne fra Trofors fra Nordnorge hjemmevant indtog Boxens scene - som de i øvrigt også kender fra deres gæsteoptræden til MGP 2017. Og de lagde selvsikkert fra land med deres måske største hit »elektrisk« akkompagneret af både pyroteknik og konfettikanoner allerede fra sang 1. Så er man ligesom i gang.

Øm norsk serenade
Med sig havde de et velspillende band inklusiv blæser-trio, korpiger og dansere. Og over den næsten halvanden time lange koncert blev der ikke sparet på hverken moves, håndtegn eller det efterhånden faste Marcus og Martinus-ritual med at invitere en ung pige på scenen - denne aften en 13-årig Freja, der havde lidt svært ved at forstå den norske dialekt - og gøre hende til midtpunkt for en øm norsk tvillinge-serenade. Ikke et øje var tørt.

Og sådan skal det naturligvis være, når målgruppen er en midtjysk Box fyldt med hvinende teenagere.

Alle gik glade hjem. De fleste med store smil. Og nogen med en let ringen for ørerne.