Smukke og bjergtagende Harzen med Læserklubben

Lone Henningsen 

Sommerrejse til det idylliske Harzen 17.-21. juni med dygtig rejseleder og ophold i den hyggelige by, Wernigerode. Stort udflugtsprogram er inkluderet

Harzen byder på betagende naturscenerier, majestætiske bjergtinder, hekse, huler og hyggelige byer - alt i alt seværdigheder i overflod.

På Læserklubbens sommertur bor vi på et firestjernet hotel i den dejlige by, Wernigerode i det nordøstlige Harzen for foden af Bloksbjerg, det højeste bjerg i Harzen. Byen har den hyggeligste bykerne med mange bindingsværkshuse, der oser af charme og nostalgi. Bybilledet præges af Wernigeroder Slot, der flot troner over byen.

Skave Turistfart er teknisk arrangør, når bussen kører fra Midtjylland søndag 17. juni mellem klokken 07.00 og 08.00.

Efter endt opsamling serveres morgenkaffe og rundstykker, men vi kører mod syd.

Bor centralt ved torvet
Med passende pauser undervejs når vi Wernigerode og HKK Hotel Wernigerode, der med sine fire stjerner ligger blot hundrede meter fra byens gamle torv.

Hotellet er kendt for sin dejlige atmosfære og gæstfrihed. Alle værelser er moderne indrettede og veludstyrede. Vi har fri afbenyttelse af sauna, dampbad og spabad og forplejningen er rigtig god.

Mandag efter morgenmaden tager rejselederen os med ud i vores egen by. Først spadserer vi rundt og oplever de mange velholdte bindingsværkshuse, hvor det ældste går helt tilbage til år 1400, middelalderlig arkitektur og meget mere.

Storslåede udsigter
Herefter tager vi med det gamle bumletog på en nostalgisk tur til slottet, hvorfra vi nyder den storslåede udsigt, en rigtig dejlig oplevelse.

Retur til hotellet, hvor vi kan nyde faciliteterne inden middagen, som nydes i restauranten.

Tirsdagen tilbringes i den vestlige del af Harzen, først med et ophold i kejserbyen Goslar, en af de bedstbevarede middelalderbyer i Tyskland.

Vi ser flere af byens seværdigheder som Kaiserpfalz, Siemenshaus og andre historiske bygninger, og hører også klokkespillet.

Der vil være mulighed for på egen hånd at handle, se værksteder med kunsthåndværk og måske spise en frokost, inden vi kører videre til den store dæmning ved Okerstausee. Dæmningen er et imponerende bygningsværk, der leverer drikkevand helt op til Bremen.

Turen går nu videre til den lille by, Hahnenklee, hvor vi blandt andet ser den flotte norske stavkirke.

Tilbage til hotellet til middagen.

I fare for oversvømmelse
Onsdagens udflugt bringer os på en smuk panoramatur i det østlige. Først en køretur med damplokomotiv op ad Bloksbjerg.

Der strækker sig et enestående net af smalsporstrækninger i Harzen, som kører gennem skovene, over de stejle bjerge, igennem romantiske slugter og til smukke landsbyer. Vi står af i Drei Annen, hvor bussen venter os, og vi kører herefter til det store opdæmmede område Rappbode.

Beboerne i Harzen har altid været i fare for oversvømmelser, så for at undgå dette og for at udnytte vandet økonomisk, findes disse systemer af opdæmmede områder. Der findes næppe noget andet sted i Tyskland, hvor der eksisterer så mange myter og sagn som i Harzen. Mange af dem har med hekse, magi og djævelske aktiviteter at gøre. En af de stærkeste myter omhandler Bloksbjerg, hvor hekse, siden midten af det 17. århundrede, mødtes Valborgaften.

Først samledes de på heksedansepladsen ved Thale, for derefter sammen at flyve op på Bloksbjerg på koste, høtyve og andre egnede »flyveredskaber«. Her dansede de rundt om et stort bål og kyssede djævlen. Så giftede de sig med ham og han gav dem som tak, evnen til at kunne trylle.

Vi besøger heksedansepladsen, hvorfra der også er en helt fortryllende udsigt over bjergene. Her prøver vi desuden svævebanen.

Torsdag nyder vi turens sidste morgenmåltid, inden vi pakker bussen og begiver os mod Midtjylland.

Prisen for denne smukke busrejse er for avisens abonnenter 3495 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 3595 kroner. Eneværelsestillæg på 400 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Erfaren rejseleder

Morgenkaffe og rundstykker på udrejsen

Fire nætter på centralt beliggende hotel i Wenigerode

Halvpension fra middag ved ankomsten til morgenmad sidste dag

Udflugtsprogram som beskrevet

To togture

Svævebane

Skatter og afgifter

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på telefon 962693656-57/87228469