Europæisk sliderpoint til FCM

Ole Bitsch 

FC Midtjylland hentede 21-21 i Champions League-duellen mod Nykøbing Falster

HåNDBOLD FC Midtjylland lever fortsat i jagten på en plads i Champions League-kvartfinalerne.

Søndag aften fik FCM-kvinderne et enkelt point med hjem fra den rent danske nøglekamp ude mod Nykøbing Falster. Foran 2560 tilskuere i Arena Næstved sluttede duellen 21-21 - men det var gæsterne fra Ikast, der havde grund til at være mest skuffede.

10 minutter før slutsirenen lød førte FCM’erne med 19-16 - og med blot ét enkelt minut tilbage var udeholdet i overtal og foran 21-20. Desværre for »hunulvene« misbrugte højrefløjen Anne Mette Pedersen sin svage afslutning i helt fri position.

I stedet blev FCM’s Mathilde Bjerregaard udvist efter en overivrig aktion. Og så kunne Nykøbings Johanna Westberg - med 30 sekunder igen - udligne til slutresultatet 21-21.

Det så i store dele af anden halvleg ellers ud til, at FC Midtjylland havde timet taktikken perfekt i en hektisk og intens dyst. En storspillende Sabine Englert i målet fortsatte med at hive store parader ud af trøjen, FCM-defensiven fungerede lige så stærk - og da Louise Burgaard ligeledes smadrede kasser i nettet, var det den midtjyske trup, der var ovenpå.

Nykøbing Falster indledte søndagskampen bedst og førte 5-1 efter ni minutter. FC Midtjylland fik sig kæmpet retur, og ved pausen var gæsterne kun bagud med 10-11. Af samme årsag kunne den midtjyske klub ærgre sig over, at det kun blev til det ene point - til trods for en stærk anden halvleg.

Pointdelingen i Næstved betyder, at Falster stadig sidder på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League-kvartfinalerne. Nykøbing har fem point, Krim, der er sekser, har fire point, mens FCM har tre point på sjettepladsen.

I hovedrunden mangler FCM endnu tre kampe. 25. februar venter hjemmematchen mod Krim, 4. marts er der udebaneopgør mod rumænske CSM Bukarest og 10. marts gælder det duellen mod Nykøbing Falster i Ikast.

FCM-topscorer i søndagens kamp blev Louise Burgaard med otte fuldtræffere.