Læserklubben: Vi tager til mageløse Canada

Lone Henningsen 

Enestående og næsten uberørte naturscenerier i Canada. Rundrejse i minibus med plads til otte deltagere og egen rejseleder. Afgang 14.-25. september

Verdens næststørste land er et sandt skatkammer for folk, der kan lide natur og vildmark. På denne rejse, hvor rejsebureaet OurWorld A/S er teknisk arrangør, flyver vi sammen fra Billund til Seattle og kører herfra rundt i en minibus med god plads til otte personer plus rejselederen, der også er chauffør.

Denne rejseform kombineret med rejselederens store viden om landet giver fantastiske muligheder for en rundrejse ud over det sædvanlige. De seværdigheder, som skal opleves, kommer man naturligvis omkring, men der er også plads til spontanitet.

Efter ankomsten til Seattle ser vi nærmere på byens centrum, inden vi kører til vort første hotel, beliggende lidt nord for byen.

Dagen efter krydser vi grænsen til Canada og ankommer til en af landets smukkeste storbyer, nemlig Vancouver.

Det mest karakteristiske ved byen er de smukke sneklædte bjergtinder, der nærmest omkranser byen, ligegyldigt hvor man befinder sig.

Vi indleder besøget ved den længste hængebro i verden - Capilano Suspension Bridge - og skuer den overvældende udsigt fra trætophøjde.

Resten af dagen byder på sightseeing i den nordvestlige del af byen, hvor vi lørdag koncentrerer os om resten - blandt andet den gamle bydel Gastown og ikke mindst Stanley Park, kendt for sine mange totempæle.

Kendt fra vinter OL
Lidt nord for Vancouver finder vi Whistler. Byen og området er et meget kendt skisportsted, som var vært for vinter OL i 2010. Byens smukke beliggenhed gør den også attraktiv som feriested om sommeren. Vi ser nærmere på området, inden vi fortsætter gennem det nærmest eventyragtige landskab mod 100 mile House.

Undervejs passerer vi Lillioot, der med sine 13 saloons er et populært sted blandt omegnens cowboys på deres sparsomme fridage.

Mandagens første stop bliver ved den imponerende Wells Gray Provinciel Park, der er utrolig spektakulær og har en del vandfald. Vi skal opleve et par af dem.

Naturen her er ganske overvældende, og når vi kan løsrive os, fortsætter vi til Jasper inde i Rocky Mountains.

Bjørne og bjergsøer
Skønhed er stadig kodeordet i Jasper, der byder på bedårende smaragdgrønne bjergsøer og unik natur.

Vi befinder os midt i bjørneland, så med lidt held kan vi måske spotte en af disse fantastiske bamser.

Onsdag er endnu en dag fuld af højdepunkter for naturelskeren. Vi kører på en af de smukkeste panoramaveje i verden, nemlig Icefields Parkway, og kameraet får ikke meget hvile de næste mange timer. Dagens højdepunkt kunne blive en køretur på Athabasha gletcheren i en speicalbygget bus. Der vil ligeledes være mulighed for at gå en tur på gletcheren.

På vejen ned mod Banff besøger vi endnu et fantastisk sted, den turkisgrønne Lake Louise, der har en bedårende beliggenhed omkranset af høje sneklædte bjerge.

Efter morgenmaden torsdag tager vi en tur i The Rockies. Der gøres et stop ved den grønne sø, Lake Moraine, vi ser Bow-vandfaldet og kører på Tunnel Mountain Drive.

Cowboys og indianere
Vi får også tid til at se nærmere på westernbyen Banff. Hvis der er stemning for det, vil vi om aftenen bestille bord på den legendariske Wild Bill’s Saloon. At entrere her er som at træde ind i en bar for hundrede år siden - her lever de ægte cowboys og cowgirls. Efter at have nydt et solidt måltid spilles der op til two-step dance til country- og westernmusik.

Fredag bevæger vi os endnu længere tilbage i tiden til dengang den oprindelig befolkning levede i pagt med naturen. En tid, hvor gigantiske flokke af bisonokser græssede på den endeløse prærie.

Hvordan prærieindianerne trodsede deres primitive jagtredskaber og med list fik has på nogle af de store bisonokser, skal vi se og høre om ved stedet »Head Smashed In Buffalo Jump«.

Lørdag kører vi over prærien til Drumheller, hvor vi bevæger os endnu længere tilbage i tiden til dinosauerne. Området her er det sted, hvor man har fundet de fleste rester af dinosauer. Der forskes og udgraves stadig i området.

Søndag går turen til Edmonton, som vi kigger lidt på, inden flyet går tilbage mod Billund, hvor vi lander mandag 24. september.

Prisen for denne fantastiske rejse i en otte personers bus med egen rejseleder er 21.950 kroner per person i dobbeltværelse.

I prisen er inkluderet:

Informationsmøde i god tid inden afgang

Fly Billund-Seattle/Edmonton-Billund

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder/chauffør hele vejen fra Danmark

Overnatning på turistklasse hoteller/ moteller

Morgenmad dagligt

Udflugter i flg. beskrivelse

Naturlige entréer

Se det fulde program på www.læserklubben.dk

Tilmelding til Læserklubben