Kommune laver sanddepot

Ved Gl. Vejlevej er der i øjeblikket et midlertidigt sanddepot

HERNING En tidligere parkeringsplads ved Gl. Vejlevej er lavet om til et midlertidigt sanddepot. Det er Herning Kommune, der bruger grunden til at opbevare sand, som er gravet op i Lillelund Engpark. Det skal bruges, når kommunen og Herning Vand går i gang med at renovere Søndergade senere på året.

Det er billigere for kommunen end at leje en plads et andet sted, og samtidig ligger pladsen på Gl. Vejlevej forholdsvis tæt på Søndergade. Herning Kommune oplyser, at sanddepotet vil forsvinde, når Søndergade-renoveringen afsluttes i 2019.

Ikke så langt derfra har kommunen indtil for nylig haft en oplagsplads på Grøndahlsvej, hvor materialer og affald fra gågaderenoveringen blev opbevaret. Oplagspladsen blev liggende længere end først forventet, og det fik naboerne på barrikaderne, da de var trætte af at kigge på »lossepladsen«.

Herning Kommune rømmede pladsen mod slutningen af 2017, og den er nu på private hænder.