Hårdt tilkæmpet FCM-sejr i Horsens

Kenneth Kristiansen 

På mål af Paul Onuachu og Frank Onyeka vandt FC Midtjylland 2-0 i Superligaens forårspremiere

FODBOLD 1100 FC Midtjylland-fans fyldte udebaneafsnittet på CASA Arena i Horsens helt op freag aften, og de blev belønnet med en 2-0-sejr i Superligaens forårspremiere.

På en bane i Horsens, der bar meget præg af vinterpause og frostgrader, fik gæsterne fra FCM den drømmestart, de kunne ønske sig. Kampen var blot syv minutter gammel, da unge Andreas Poulsen, der var med fra start som venstre wingback, sendte en lang og høj aflevering frem i feltet. Den bold tog Paul Onuachu fornemt ned med brystet, før han udplacerede Horsens-målmanden og gjorde det til 1-0.

Men det var hjemmeholdet, der dominerede store dele af opgøret og i perioder sværmede omkring Jesper Hansens FCM-mål. Keeperen stod dog en solid kamp.

Hos FCM var der langt mellem de store chancer. Mikkel Duelund var tæt på at sende bolden i mål med hovedet i anden halvleg efter oplæg fra Gustav Wikheim. Sidstnævnte var livlig i FCM’s offensiv, men kort efter assisten til den store chance blev han skiftet ud til fordel for Bubacarr Sanneh. Den tidligere Horsens-forsvarer fik dermed debut for FCM i en defensiv udskiftning, der skulle sørge for at køre en smal sejr hjem i den vanskelige udekamp.

Ung nigerianer slog til
Og det lykkedes. I overtiden blev sejren endda cementeret, da Mikkel Duelund førte bolden frem i et kontraangreb. Han spillede videre til en fri Frank Onyeka, og den indskiftede nigerianer scorede sikkert.

20-årige Frank Onyeka debuterede for FCM i efterårets pokalkamp ude mod Greve, og han scorede også i 7-0-sejren ved den lejlighed. Faktisk scorede han to gange, men det ene mål blev senere godskrevet en anden spiller.

Med sejren øger FC Midtjylland forspringet i toppen af Superligaen. FCM har nu fire point ned til Brøndby, der søndag møder Lyngby.