Vinterferien byder på familie-musical i kongrescentret

MCH’s familie-forestilling skal til Aalborg, når den er færdig i Herning

MUSICAL I vinterferien slår MCH Herning Kongrescenter dørene op til en hyggelig og sjov familieforestilling; nemlig musicalen »Folk og røvere i Kardemomme By«, som næsten er udsolgt.

Skuespillere fra hele Jylland skal vække Kardemomme By til live i Herning, og det er en meget erfaren trup, der medvirker. Tre fjerdedele af gruppen medvirkede også i efterårets storstilede jubilæumsopsætning af musicalklassikeren »Les Misérables«, der markerede, at MCH har produceret og opsat musicals i 25 år.

Mange af de medvirkende i »Folk og røvere i Kardemomme By« har været med i talrige MCH-produktioner. Men også helt nye talenter kan opleves på scenen.

Interessen for musicalen har været så stor, at MCH i løbet af januar har sat to nye forestillinger til salg, og der er nu ganske få billetter tilbage.

- Vi er meget taknemmelige over den store interesse for vores familiemusical. Vi glæder os over, at vi har måttet åbne to ekstra forestillinger for at skabe plads til de mange gæster, som ønsker at opleve den sjove og hyggelige fortælling med alle figurerne fra Kardemomme By, siger Nicki Quist, leder af Kultur i MCH, i en pressemeddelelse.

Musik med et twist
Kapelmester og korleder Rasmus Steenberg har tilføjet et friskt pift til musicalens musik, men man vil stadig kunne genkende og synge med på de elskede klassikere.

- Musikken til »Folk og røvere i Kardemomme By« er jo i sig selv herlig og faktisk mere kompleks og finurlig i de originale arrangementer, end man lige skulle tro. Jeg har i mit arbejde med musikken tilstræbt at fremhæve det unikke Thorbjørn Egner-univers, og så har jeg givet det et strejf af blandt andet latinamerikanske rytmer, som jo allerede eksisterer i »Papegøjesangen«, fordi vi godt kan lide tanken om Kardemomme By som et universelt, men eksotisk sted med palmer og sorgløshed. Og så tilfører det en skøn energi, som underbygger det livsglade og hjertelige samfund, siger han.

»Folk og røvere i Kardemomme By« kan opleves i MCH Herning Kongrescenter fra lørdag 10. februar til torsdag 15. februar. Efter spilleperioden i Herning drager hele musicalholdet mod nord. Forestillingen er nemlig solgt til opførelse i Aalborg Kongres og Kultur Center 17.-18. februar, hvor alle fire forestillinger er udsolgt.