Derby-nedtur for FCM: Fjerde nederlag på stribe

Ole Bitsch 

Masser af fejl sænkede topholdet, der tabte 23-26 til Silkeborg-Voel

HåNDBOLD Resultaterne skranter for tiden hos ambitiøse FCM Håndbold.

Onsdag aften tabte FCM-kvinderne for fjerde gang i træk. Denne gang i HTH GO Ligaen, hvor lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel for anden gang i sæson snuppede to point fra topholdet.

Efter de skuffende nederlag til Krim og København, og et hæderligt et af slagsen mod stærke Bukarest, lignede det ellers en god mulighed for FC Midtjylland til at få brudt nederlagsstimen. Men i IBF Arena i Ikast var bunken af fejl, manglende koncentration og misforståelser tilbage hos »hunulvene«.

Ved pausen var FCM-holdet foran 15-14, men de 1217 tilskuere kunne se føringen forvandle sig til problemer i anden halvleg.

Midtvejs hamrede Silkeborgs Stine Skogrand, der i næste sæson skifter til netop FCM, gæsterne på 22-19. Udeholdet var mindst ringe i mængden af brølere, der i begge lejre væltede sig i tekniske fejl, boldtab, sjuskede indspil og sågar håbløse afleveringer, som uden modtager endte på tribunen.

Hos FC Midtjylland var det tydeligt, at det nuværende hårde program med både liga- og Champions League-kampe har slidt på den tynde spillertrup. Tre graviditeter har heller ikke hjulpet på bredden, men trætheden var synlig mod Silkeborg. Blandt andre personificeret ved stjernen Veronica Kristiansen, som manglede overskud i sine aktioner.

Det samme var tilfældet for mange af nordmandens holdkammerater. En undtagelse var FCM’s Louise Burgaard - i aften kåret til januar måneds spiller i HTH GO Ligaen - der blev hjemmeholdets topscorer med seks træffere. Det var dog ikke nok til at bremse Silkeborg-Voel.

Udeholdet var langt fra fejlfrit, men båret frem af Skogrand og den tidligere FCM’er Sofie Bæk Andersen, der scorede ni gange, fortsatte silkeborgenserne med at spille deres chance. Og det lykkedes ofte at stresse favoritterne fra FCM.

Seks minutter før slutsirenen lød kunne en skarp Hege Bakken Wahlquist øge til 25-20. Så var der ikke mere i derbyet.

Trods det uventede nederlag er FC Midtjylland fortsat nummer to. Men andenpladsen deles nu med Odense Håndbold, der vandt 30-29 hjemme over Viborg. København - ligaens nummer et - har fire point flere. Og en kamp ekstra i hånden.