FCM lynede tre gange og vandt generalprøve

Jørn Just Kristensen 

Gustav Wikheim, Erik Sviatchenko og Mikkel Duelund blev målscorerne, da FCM slog de svenske vicemestre 3-1 i generalprøven

FODBOLD Om bare seks døgn sparker FC Midtjylland Superligaen i gang, og »ulvene« går ind til forårspremieren med en sejr i bagagen.

FCM vandt lørdag formiddag 3-1 over de svenske vicemestre fra AIK Stockholm.

AIK kom i front midt i første halvleg, men FCM var dominerende i spil og chancer og vendte slagets gang med to scoringer midt i anden halvleg og én enkelt til allersidst.

Cheftræner Jess Thorup havde valgt at toppe sit hold til lejligheden. FCM var - som det fremgår af faktaboksen herunder - i stærkeste opstilling mod AIK Stockholm.

Superligaens førerhold åbnede også opgøret stærkt og burde være kommet foran ved den veloplagte Gustav Wikheim efter få minutter, men mod midten af halvlegen fladede opgøret ud.

I stedet kom svenskerne i front på deres første chance og dagens detalje. Den svenske U21-landsholdsspiller Anton Salétros modtog bolden i feltet, snørede Tim Sparv med en hurtig vending og en smart finte og tordnede bolden op fjerneste målhjørne fra tæt hold. Sparv glæder sig næppe til videogensynet med det mål!

Men efter pausen kom midtjyderne ud med speederen helt i bund mod det lidt reservespækkede svenske hold. Paul Onuachu og Mikkel Duelund havde to kæmpe chancer inden for halvlegens første fem minutter, og senere fik Duelund annulleret et hovedstødsmål for en meget tæt offsidekendelse.

Men 16 minutter før tid lykkedes det endelig for de dominerende danskere at få hul på bylden. Paul Onuachu prikkede en perfekt stikning til Gustav Wikheim, som suste af sted og udplacerede 17-årige Samuel Brolin i det svenske mål.

Bare fire minutter senere headede Erik Sviatchenko FCM i front efter et præcist hjørnespark fra Jakob Poulsen.

Og i næstsidste minut kom også Mikkel Duelund på tavlen. Han modtog et fladt indlæg fra Andreas Poulsen og scorede fra tæt hold til slutfacit 3-1.

Senere i dag - klokken 14.30 dansk tid - skal FCM’s aktuelle B-kæde møde de kinesiske mestre, Guangzhou Evergrande.