Spritbilist i midtbyen var så fuld, at politiet konfiskerede bilen

Kim Stoltenberg Hansen 

I nat måtte en 56-årig aflevere sin bil til politiet

HENRING En politipatrulje på Silkeborgvej i Herning standsede i nat en bil ved Circle K, da de synes, at det var en lige lovlig slingrende kørsel. Bilisten - en 56-årig mand fra Kibæk - blæste da også alkoholmetret op på 2,55.

Ifølge de nye regler på området må politiet konfiskere spritbilisters bil, hvis to prøver med et kvarters mellemrum viser en promille på over 2,00, så den 56-årig måtte 15 minutter senere blæse en gang til.

Den nye prøve bragte absolut ikke spritbilisten tættere på sin bil. Han var tilsyneladende midt i festen, da promillen denne gang blev målt til 2,89.

Manden blev anholdt og bilen konfiskeret. Kibæk-borgeren fik taget en blodprøve, og han kan nu se frem til en større bøde - og hvis blodprøven også denne gang bliver målt til over 2,00, så må han kigge langt efter sin bil.