Officielt: Sørloth solgt i rekordhandel

Jørn Just Kristensen 

Alexander Sørloth har nu skrevet under på en kontrakt med den engelske Premier League-klub Crystal Palace

FODBOLD Det største salg i Superligaens historie er en realitet.

Alexander Sørloth skifter til Crystal Palace, hvor han har skrevet kontrakt frem til sommeren 2022. Det er netop blevet bekræftet, og over 100 millioner kroner er på vej til klubkassen i FC Midtjylland. Et beløb der endda kan stige, hvis Crystal Palace redder livet i Premier League.

Salget af Sørloth er af en dimension, der giver genlyd i hele dansk fodbold.

- Det er en stor dag for hele klubben. Det her salg er af en størrelse, som er udover det sædvanlige, og det har kun kunnet lade sig gøre, fordi vi har fået samlet en så unik gruppe af personer fra vores scouts og rekrutteringsfolk, over Jess og trænerteamet, der har modnet og udviklet Alexander, og op til Claus Steinlein og Rasmus Ankersen, der har gjort et fantastisk stykke arbejde omkring forhandlingerne. Alle har bidraget til den her transfer, siger sportschef Svend Graversen.

Han erkender, at salget sportsligt er en svækkelse på den korte bane.

- Men vi står stadig med en så fantastisk stærk gruppe spillere, der arbejder så dedikeret og målrettet for det her projekt. Vi har i efteråret set mange offensive profiler byde sig til, og det forventer jeg, at de også vil gøre fremadrettet. Arbejdet fortsætter på træningsbanen i morgen, siger Svend Graversen.

Også klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein, glæder sig over den enorme transfer, som vil gøre sæsonen 2017-18 til klubbens økonomisk bedste nogensinde.

- Crystal Palace var villige til at give et exceptionelt stort beløb for at få Alexander til klubben, og et salg i den størrelsesorden kunne vi ikke afslå. Som virksomhed må vi udvise lederskab og agere ansvarligt i en sådan situation, og salget giver et økonomisk fundament og stabilitet til at videreudvikle FC Midtjylland, siger Claus Steinlein.

Klubben har tidligere på måneden også solgt Rasmus Nissen Kristensen og Filip Novák i store millionhandler.

- I dette vindue har vi solgt spillere, som forventeligt vil genere langt over 200 millioner kroner til FC Midtjylland. En historisk bedrift. Det er en stor dag for FC Midtjylland, og vi er stolte af at levere det med afstand største salg i Superligaens historie, siger Claus Steinlein.

Alexander Sørloth kom til FCM fra bænken i hollandske Groningen for bare otte måneder siden og tog Superligaen med storm. 15 mål i 26 kampe henover efteråret var et markant aftryk, og hans rå fysiske power skabte også plads til kollegerne.

Flere eksperter har kaldt den 22-årige norske landsholdsangriber for årets køb i Superligaen.

Nu er årets køb også blevet til årets salg.