HCM skærer voldsomt ned for at redde sig

Kenneth Kristiansen 

Den kriseramte klub regner med at kunne gøre sæsonen færdig, selvom en ny styregruppe alligevel ikke overtager driften af klubben. Espen Lie Hansen, Eivind Tangen og Lars Eggen Rismark stopper øjeblikkeligt

HåNDBOLD HC Midtjylland skærer massivt ned i spillertruppen i bestræbelserne på at undgå en konkurs. Det sker, fordi det ikke er lykkedes at nå i mål med planerne om, at en ny styregruppe skal overtage den økonomisk kriseramte klub.

Tre norske spillere er med øjeblikkelig virkning fortid i klubben. HCM siger farvel til Eivind Tangen, Espen Lie Hansen og Lars Eggen Rismark. Dermed sparer HCM masser af lønkroner, og på den baggrund forventer klubben, at det er muligt at gøre indeværende sæson færdig.

Hvad der derefter sker, er endnu uvist.

- HC Midtjylland skærer truppen ned i forsøget på at nå en balance mellem indtægter og udgifter frem til 30. juni 2018. Med øjeblikkelig virkning er Lars Eggen Rismark, Eivind Tangen og Espen Lie Hansen blevet afhandlet og indgår derfor ikke i HC Midtjyllands spillertrup fremadrettet, fortæller klubbens bestyrelsesformand og hovedinvestor, Thomas Hintze, i en skriftlig udtalelse.

- Med deres afgang øges sandsynligheden for, at der er tilstrækkelige ressourcer til at drive HC Midtjylland frem til 30. juni 2018, hvor en ny kontraktperiode begynder, fortsætter Thomas Hintze.

Den 28-årige venstreback Espen Lie Hansen fortsætter karrieren i den franske klub HBC Nantes, som han har skrevet kontrakt med frem til sommeren 2019.

24-årige Eivind Tangen skulle efter planen skifte til Skjern Håndbold til sommer - nu gennemføres den norske højrebacks skifte i stedet øjeblikkeligt.

Den 26-årige målmand Lars Eggen Rismark skifter til den norske ligaklub Kolstad, som han tidligere har spillet for.

Ingen ny styregruppe
HCM-formand Thomas Hintze har siden november kæmpet for at få klubben på fode igen økonomisk. Der har manglet - og mangler stadig - millioner i kassen, og selvom Thomas Hintze på et stormøde for sponsorer 11. januar fortalte, at HC Midtjylland er reddet økonomisk, og at en ny investorgruppe vil overtage driften fra og med næste sæson, har det vist sig alligevel ikke at være tilfældet.

Investorgruppen har, ifølge Thomas Hintze, ikke kunnet rejse de angiveligt to millioner kroner, som det ifølge formanden var aftalt.

Det fik i sidste uge Thomas Hintze til, i Herning Folkeblad, at kalde medlemmerne af styregruppen for »fusentastere«.

Nu er tonen en lidt anden. Men meldingen er fortsat, at styregruppen alligevel ikke kommer til at overtage HC Midtjylland.

- De seneste måneders arbejde har desværre ikke ført til, at mit ejerskab har kunnet skifte hænder. Der er pågået et seriøst stykke arbejde, hvor hver en sten er blevet vendt. Det har bestemt ikke været uvillighed fra alle implicerede parter, som gør, at vi ikke er nået til en ny ejerkonstruktion, men vi må konkludere, at tidspunktet og forudsætningerne ikke har været til stede for, at en aftale har kunnet indgås, lyder det fra Thomas Hintze.

- Jeg føler, jeg har gjort hvad jeg synes muligt og er sikker på, at andre implicerede sidder med samme følelse, fortsætter han.

- Jeg vil gerne takke alle, som de seneste måneder har vist interesse for HC Midtjylland og håber inderligt, at vi sammen kan nå i mål til i første omgang 30. juni 2018, og at der derefter kan findes en løsning, således at HC Midtjylland i en eller anden form kan drives videre, udtaler Thomas Hintze.

- Jeg vil ligeledes gerne takke de klubber - og specielt Skjern og Århus Håndbold - som gennem de seneste måneder har støttet os og ikke kun været ude på at sikre sig selv spillere, men har afventet og bakket os op i vores kamp for overlevelse, og alligevel stået klar nu det var nødvendigt, lyder det fra HCM-formanden.

Træningskamp i aften
Det decimerede HC Midtjylland-hold spiller i aften træningskamp mod Skanderborg. Kampen spilles i Ry. På mandag er der endnu en træningskamp på programmet - mod Mors-Thy i MCH’s runde hal.

Sæsonen i 888 Ligaen genoptages mandag 12. februar ude mod Århus Håndbold.