FCM har fundet sin nye angriber

Jørn Just Kristensen 

En ung og lovende ukrainsk angriber skifter til FC Midtjylland på en fri transfer

FODBOLD Så faldt det på plads: FC Midtjylland har fundet den nye angriber, der skal forsøge at løfte arven efter topscorer Alexander Sørloth.

Det er et lovende 20-årigt ukrainsk stortalent, der hedder Artem Dovbyk. Han skifter på en fri transfer fra Dnipro Dnipropetrovsk i hjemlandet, da hans kontrakt udløb ved nytårstid.

I FCM har den ukrainske U21-landsholdsspiller fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2022.

- Det er en spiller, som vi tror vil passe rigtigt godt ind i vores spillestil og blive en rigtig god spiller for os, siger sportschef Svend Graversen til Folkebladets udsendte i Dubai.

Artem Dovbyk har trods sin unge alder bombet mål ind på stribe for Dnipro Dnipropetrovsk, der var i Europa League-finalen tilbage i 2014-15.

Minder om Sørloth i stil
I sidste sæson scorede han fem mål i den bedste ukrainske række og blev kåret til årets unge spiller i ligaen, men traditionsklubben Dnipro rykkede ned som følge af økonomisk uføre.

Det fik dog ikke Artem Dovbyk til at slå ud med armene. Tværtimod har den unge angriber scoret hele 12 mål i 13 kampe i den næstbedste række i efteråret og var også udtaget til det ukrainske A-landshold ved en enkelt lejlighed uden dog at få debut. Han var nu på udkig efter næste karriereskridt. En klub der kan løfte hans talent til nye højder, som FCM har gjort med så mange før ham.

- Han er en fysisk stærk angriber, der samtidig er teknisk god - især med ryggen mod mål. Han er venstrebenet og har et kraftfuldt drive med bolden, siger Svend Graversen.

Den beskrivelse lyder meget som Alexander Sørloth. Men den unge ukrainer skal formentlig bruge lidt tid for at falde til i dansk fodbold.

- Fysisk er han 100 procent klar. Han spillede 90 minutter i alle kampe i efteråret. Men kulturelt og sprogmæssigt er der selvfølgelig et efterslæb, der skal indhentes. Vi er heldigvis i den situation, at vi har en ukrainsk talende spiller i vores trup, som kan hjælpe ham lidt. Jeg tænker selvfølgelig på Erik Sviatchenko, pointerer sportschefen.

Dovbyk rykkede først op som FCM’s ønskeangriber for få dage siden.

- Vi troede, at han var på vej til en anden klub, men pludselig opstod den her mulighed for os. Der er ingen tvivl om, at Artem ser det som et stort skridt i hans karriere, men vi kan også fornemme på samtalerne med ham, at han er enormt determineret på at nå endnu længere, og han har skelet meget til, at vi har været en godt karriereskridt for andre, siger Svend Graversen til Herning Folkeblad efter en lang aften på spillerhotellet i Jebel Ali.

Den nye angriber støder først til resten af truppen, når FCM i næste uge vender hjem fra Dubai. Han skal nemlig først have en arbejdstilladelse på plads.