Foto: Colourbox

Ældre kvinde snydt og frarøvet dankort

Spurgte om vej, mens de stjal dankort fra 78-årig

HERNING Da en 78-årig kvinde fra Herning mandag var ude at handle i Lidl, var hun udsat for tricktyveri, men det var ikke før dagen efter, at hun opdagede det.

Da den ældre kvinde var på vej mod sin bil efter at have handlet, blev hun stoppet af en mand og en kvinde af anden etnisk baggrund. De bad om hjælp til at finde vej, for der var noget med hjerteproblemer, fortalte de. Den ældre kvinde lagde mærke til, at de stod temmelig tæt ved hende, og hun overvejede deres hensigter, da hun hjalp dem.

Hensigterne var ikke at finde vej, men at stjæle herningenserens dankort. Det opdagede hun tirsdag, da hun igen skulle handle og havde brug for dankortet.

Efter dankortet er blevet stjålet, er der blevet hævet cirka 18.000 kroner fra kontoen. Kontanthævningerne har foregået både ved Handelsbanken og Nordea i Herning, oplyser lokalpolitiet i Herning.

De to gerningsmænd beskrives begge som værende med anden etnisk baggrund. Manden vurderes til at være omkring de 35, med brun hud og sort hår. Han er 178 centimeter høj. Kvinden vurderes til at være mellem 30 og 35 år og har langt sort hår med krøller. Hun er 167 centimeter høj.

Man mistænker, at de to gerningsmænd har afluret koden til dankortet, da den ældre kvinde betalte ved kassen i Lidl.