Medie: FCM afviser gigantisk millionbud på Sørloth

Ole Bitsch 

Engelske Crystal Palace jagter angiveligt den norske landsholdsangriber

FODBOLD FC Midtjylland har afvist et gigantisk millionbud på klubbens norske angriber, Alexander Sørloth.

Det hævder BT mandag aften.

Ifølge mediet har FCM allerede sagt nej til et bud på 40 millioner kroner fra den engelske Premier League-klub Crystal Palace, der angiveligt jagter landsholdsfrontmanden. Et beløb, der med klausuler, bonuser og Sørloths fremtidige præstationer - ifølge BT - kunne stige helt op til 75 millioner kroner.

15 mål i 26 kampe
Ekstra Bladet hævder til gengæld at vide, at Crystal Palace netop har hævet buddet til 75 millioner kroner, men at FCM - i tilfælde af et salg - kun er garanteret det halve beløb, omkring 38 millioner kroner, her og nu. Og den konstruktion vil midtjyderne ikke acceptere, skriver eb.dk.

Med blot to dage tilbage af transfervinduet, der 31. januar smækker i natten til torsdag i denne uge, vil FC Midtjylland med sikkerhed kæmpe hårdt for at fastholde Alexander Sørloth i truppen foråret ud.

Den 22-årige frontmand, som FCM før sæsonen hentede i hollandske Groningen for cirka fire millioner kroner, har haft en kometagtig karriere i dansk fodbold.

Indtil videre har den 194 centimeter høje nordmand i denne sæson scoret 15 mål i 26 kampe i alle turneringer for »ulvene«. Dertil kommer ni målgivende afleveringer.

Har netop solgt for millioner
FC Midtjylland har allerede i dette transfervindue solgt højrebacken Rasmus Nissen Kristensen for 45 millioner kroner til storklubben Ajax Amsterdam. Væk er også profilen Filip Novák, der for 15 millioner kroner blev solgt til tyrkiske Trabzonspor, samt marginalspillerne Jonas Borring (AC Horsens), André Rømer (OB), Michael Falkesgaard (Bangkok United) og Simon Kroon (udlejet til SønderjyskE).

For at styrke FCM-mandskabets guldjagt i Superliga-foråret har klubben i stedet hentet den amerikanske landsholdsmålmand Bill Hamid, lejet klubikonet Erik Sviatchenko i Celtic og købt den gambianske forsvarsklippe Bubacarr Sanneh.

Millionbuddet på Sørloth kan dog blive så markant, at FCM-ledelsen takker ja allerede inden transfertoget rammer 1. februar.

Alexander Sørloths kontrakt med FC Midtjylland udløber i sommeren 2021.