Sen sejr til Blue Fox

Thomas Damm 

Riku Pitkänen blev matchvinder i sejren over Frederikshavn

ISHOCKEY Søndag var Herning Blue Fox for tredje gang i denne uge i aktion på hjemmebane i Metal Ligaen. Denne gang var det Frederikshavn, der var på besøg.

Nøjagtig som fredag aften mod SønderjyskE blev det en tæt og intens dyst.

Det var nordjyderne, der kom bedst fra start. Allerede efter 72 sekunders spil scorede Nick Olesen, da hans slagskud ramte målvogter Simon Nielsen på skulderen og sprang videre ind i nettet.

Det er bestemt ikke første gang, at »blårævene« er kommet hurtigt bagud, men heller ikke denne gang tog det modet fra dem.

I lange perioder dominerede de spillet og havde flest skud på mål, men der var lidt langt mellem de helt store chancer.

De kom dog i anden periode, hvor Blue Fox i lang, lang tid holdt pucken i Frederikshavns zone. Endelig kom den fortjente udligning da også. Sebastian Ruders kom ind over midten af banen, trak lidt til højre og placerede pucken forbi keeper Christian Larsen.

Thomas Andersen havde kort efter et forrygende skud, der prellede af på overliggeren.

Matchstraf til Hurtubise
1-1 før sidste periode, hvor intensiteten fortsatte. Frederikshavns Mark Hurtubise tog det dog lidt for alvorligt, da han satte en grim tackling ind til hovedet af Blue Fox-backen Christian Silfver, der gik direkte i isen. Det blev straffet med en badebillet til Hurtubise og fem minutters powerplay til Herning. Silfver kørte en tur i omklædningsrummet, men var hurtigt tilbage på isen.

En udvisning undervejs til Branden Gracel betød, at det dog »kun« blev til tre minutter i overtal, og de gav intet udbytte.

Men det blev alligevel i et powerplay, at Blue Fox afgjorde kampen. Frederikshavn fik en udvisning med 37 sekunder tilbage. Det tog blot 16 sekunder i powerplay at afgøre kampen. Riku Pitkanen stod klar foran mål, da Christian Larsen gav en returpuck fra sig.

Tre point til Blue Fox, der skal i aktion igen tirsdag aften ude mod Hvidovre.