FCM kiksede fælt i Slovenien

Ole Bitsch 

Tabte Champions League-duellen mod ordinære Krim, der vandt 24-23 i Ljubljana

HåNDBOLD FC Midtjyllands kvinder fik en dårlig indledning på mellemgruppen i årets Champions League-turnering.

Søndag aften tabte »hunulvene« - ganske unødvendigt - med 23-24 i udekampen mod Krim Mercator fra Slovenien.

Efter 11-11 ved pausen satte FCM’erne ekstra tryk og fysik på i en kompakt defensiv. Det gav en række nemme kontrascoringer, som var medvirkende til, at de midtjyske gæster fire minutter inde i anden halvleg førte med 15-11.

Desværre for FC Midtjylland formåede udeholdet ikke at fastholde den høje kadence mod en tung Krim-enhed, der på ingen måde var frygtindgydende.

Offensivt var slovenernes spil fyldt af lavt tempo og tekniske fejl, men i den resterende del af kampen blev FCM-spillerne - tilsyneladende - lullet i søvn som følge af et spillemæssigt overtag.

Selvom FCM-truppen på papir er Ljubljana-klubben overlegen, var det hjemmeholdet som sled sig tilbage i matchen. Favoritterne fra Ikast var ellers i front med både 16-14, 19-17 og 20-18 - og da Tonje Løseth scorede til 22-20 med 10 minutter igen, var der forholdsvis trygt i den danske lejr.

Til gengæld faldt FCM-kvinderne sammen i slutfasen. Defensivt som offensivt.

Store afbrændere af Anne Mette Pedersen, Helene Fauske og en ellers glimrende Veronica Kristiansen kostede dyrt. Krims Elizabeth Omoregie fandt plads til tre scoringer mod et passivt midtjysk forsvar, der endda blev reddet af en straffekastparade fra indskiftede Jessica Ryde.

Slovenernes Olga Perederiy scorede til 24-23 da der manglede tre minutter, men hektiske beslutninger ødelagde de afsluttende minutter for FCM. Med 44 sekunder tilbage af matchen snuppede Sabine Englert en afslutning, men i gæsternes sidste angreb smed Veronica Kristiansen bolden væk med en skæv tværaflevering.

FCM-topscorer i Ljubljana blev Veronica Kristiansen med otte træffere.

Nederlaget i Slovenien betyder, at FC Midtjylland nu er sidst med to point i mellemgruppe 1. Næste Champions League-modstander er det rumænske storhold CSM Bukarest, der gæster Ikast søndag 4. februar.